Ana sayfa Dizi Haberleri Burak Özçivit’ten Kuruluş Osman itirafı geldi! Teklif gelince…

Burak Özçivit’ten Kuruluş Osman itirafı geldi! Teklif gelince…

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kuruluş Osman dizisi, 20 Kasım Çarşamba günü ilk bölümüyle ekranda yer aldı ve büyük beğeni topladı. atv ekranında ilk bölümün reytingleri de çok iyi geldi.

Riva’da kurulan büyük bir platoda aylarca yapılan hazırlıklar sonrasında dizinin ilk bölümü yayınlandı. Burak Özçivit ise yaklaşık 1 yıldır Osman Gazi karakterine hazırlanmaktaydı.

Osman Gazi olabilmek için hem tarihi hem de fiziki anlamda kendini geliştirdiğini belirten Burak Özçivit, bu projenin daha önce yer aldığı hiçbir diziye benzemediğini de anlattı.

atv’de yayınlanan Dizi TV programına konuşan oyuncu, “Biz de çok heyecanlıyız. Yaklaşık 1 senedir bu projenin üzerinde çalışıyorum.Her anlamda, bir kere tarih anlamında hazırlanmak için, fizik anlamında hazırlanmak için çok uzun bir süre oldu. Çok önemli bir karakter Osman Gazi, hepimiz için. Nasıl bir fikir ki 600 sene ayakta kalıyor. Sizden sonra hiç değişmiyor.O yüzden büyük bir proje. Normal bir tarihi iş değil. daha önce tarihi işlerde oynadım.Bunun bulunduğu nokta, başladığı yer derinliği çok farklı. O yüzden Osman Gazi’nin hayalini elimizden geldiği kadar gerçeği dönüştürmeye çalışacağız. Bu yüzden çok mutluyum” açıklamasını yaptı.

Rolün büyüklüğüne dikkat çeken, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş aşamasını anlatmanın yarattığı strese de değinen Burak Özçivit, teklif ilk geldiği zaman da ürktüğünü itiraf etti.

Özçivit, şöyle konuştu: “Rolün büyüklüğünün getirdiği stres, sorumluluklar çok büyük. Bir fikriniz var ve onunla birlikte arkasından 600 sene gelecek. Bu nasıl oynanır,nasıl bir fikir, nasıl bir aşk. Bunları bulmak kolay değil. İlk bu fikir size geldiğinde ürkütüyor. Ama devamında bazı şeyleri yakalamaya başladığınızda, tutmaya başladığınızda tamam. Ben bunu gerçekleştirebilirim diyorsunuz ve biz öyle başladık.”