Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Burak Sevinç başrolde, TRT1’in özenerek yaptırdığı yeni diziye ilgi azlığı şoke etti!

Burak Sevinç başrolde, TRT1’in özenerek yaptırdığı yeni diziye ilgi azlığı şoke etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında Cuma akşamları yayınlanmakta olan Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli dizisinin ilk iki bölümü ekrana geldi.. Burak Sevinç ile Sena Kara’nın başrolünde yer aldığı dizi, Molla Numan’ın Hacı Bayram-ı Veli’ye dönüşmesinin hikayesini anlatıyor.

İstanbul’da kurulan platoda çekilen dizinin 26 bölümünün tamamlanması, tam yedi ay sürdü… TRT1’nin tarihi diziler perspektifinde yüzyıllar öncesine izleyicileri götürme çabası sürüyor… Daha önce Yunus Emre’nin hayatı yine bir dizi ile anlatılmıştı. Şimdi de Hacı Bayram-ı Veli’nin hikayesinin anlatıldığı etkili bir dizi TRT1’de izleyicilerle buluşuyor.

Cuma akşamları yayınlanan dizinin reytingleri ne yazık ki, bir hayli düşük geliyor. Hatta rekabette 7 dizi arasında son sırada olduğunu söylemek durumundayız. TRT1’in büyük emekler ve prodüksiyon ile ortaya koyduğu bu dizinin tanıtım çalışmalarının da ne kadar yeterli olduğu konusu sorgulanıyor.

İstanbul’da kurulan platoda Ankara, Bursa ve Adana şehirlerinin 14. yüzyıldaki ortamı oluşturulmaya çalışıldı. Ankara Kara Medrese’de bir molla olan Numan’ın Somuncu Baba ile yollarının kesişmesini, tasavvufla tanışmasını ve manevi ilerleyişini tamamlayarak Hacı Bayram-ı Veli olmasının serüvenini anlatan diziye ilginin düşük olması düşündürücü bir gelişme oldu…

TRT1’in bugüne kadar hazırlattığı ve ekrana getirdiği tarihi diziler düşünüldüğünde Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli’nin en düşük izleyici ilgisine sahip yapım olduğunu söyleyebiliriz.

Dizinin ilk bölümü düşük reytinglerle açıldı ama ikinci bölümde de yine benzer oranlar gelmesi ilgi azlığının kanıtı oldu. 18 Şubat Cuma günü yayınlanan ikinci bölümde tüm kişiler kategorisinde 19. sırada yer alan dizi, AB’de günü 12. olarak tamamladı ve ABC1’de ise 16. olabildi. Bu durum dizinin Cuma akşamları en düşük oranlara sahip dizi olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koydu.

Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli’nin üçüncü bölüm fragmanı yayınlandı. Bakalım bu bölümde reytinglerde bir artış yaşanacak mı?