Ana sayfa Dizi Fragmanları Burak Sevinç’in başrolündeki TRT1 dizisine haksızlık yapılıyor!

Burak Sevinç’in başrolündeki TRT1 dizisine haksızlık yapılıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında Cuma akşamları yayınlanmaya başlanan Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram Veli dizisinin reytingleri ne yazık ki iyi gelmiyor. İlk iki bölümü yayınlanan dizi çok az izleyicinin dikkatini çekti. Oysa ki, anlatılan hikaye ve ortaya konulan güçlü atmosferi daha çok kişinin izlemesi bekleniyordu.

Molla Numan’ın geçirdiği sürecin ardından Hacı Bayram-ı Veli’ye dönüşmesini anlatan dizinin çekimleri İstanbul’da özel olarak hazırlanan bir platoda tam 7 ay sürdü. İstanbul, Bursa, Adana gibi illerin 14. yüzyıldaki hali de bu platoda aslına uygun şekilde oluşturuldu. Tüm bu emeklere rağmen Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli isimli dizinin reytingleri iyi gelmiyor.

24 bölüm daha devam edecek olan dizinin başrolünde Burak Sevinç ile Sena Kara bulunuyor. 25 Şubat Cuma günü üçüncü bölümü yayınlanacak olan diziye gösterilen izleyici ilgisindeki azlık büyük haksızlık… Dizinin hem mesajı hem de oluşturulan muhteşem atmosfer daha fazla izleyicinin takip etmesi gereken bir yapım olduğunu gösteriyor.

Ancak Cuma dizi rekabetinde geçen hafta Kırmızı Oda’nın final yapmasının ardından 6 tane dizi kaldı ve rekabet de çok sert geçiyor.

“Aşkın Yolculuğu Hacı Bayram-ı Veli” dizisi, Ankara Kara Medrese’de bir molla olan Numan’ın Somuncu Baba ile yollarının kesişmesini, tasavvufla tanışmasını ve manevi ilerleyişini tamamlayarak Hacı Bayram-ı Veli olmasının serüvenini anlatıyor.

Peki 3. yeni bölümde neler izleyeceksiniz? İşte fragman ve tüm detaylar:

Karaca Halil’in izini sürdükten sonra onu bulan Molla Numan, Karaca Halil’i ormanlık bir alanda kıstırır. Bu olayın üzerine Somuncu Baba ve Genç Ömer Numan’ın yardımına koşarlar. Ancak Karaca Halil’i ellerinden kaçırırlar. Hemen durumdan haberdar olan Şeyh Murad ve avanesi Numan’a karşı bir hamle hazırlığına girişirler.

Bu arada Somuncu Baba da bir plan kurar. Somuncu Baba ‘nın Tatar’a kurduğu plan ile Karaca Halil, Tatar’ın bozhanesinde derdest edilir. Kadı Naibi huzuruna getirilen Karaca Halil ve Molla Numan adalet önünde ilk kez karşı karşıya gelirler.

Numan, bir kez daha Şeyh Murad’ın ve adamlarının kurduğu planın tam ortasında kalmıştır. Numan, Karaca Halil’in verdiği ifade karşısında şok olur. Karaca Halil kitabın çalınmasında ki tezgahı kuranın Molla Numan olduğunu söyler. Bunun üzerine Molla Numan zindana atılır ve sürgüne gönderilir. Molla Rüstem ise serüderrisliğe getirilir.

“Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli”nin 3. bölümü 25 Şubat cuma saat 20.00’de TRT 1’de…