Ana sayfa Sosyal Medya Burcu Biricik’ten otizmli çocuklar için anlamlı hareket!..

Burcu Biricik’ten otizmli çocuklar için anlamlı hareket!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-4 Mayıs 1988’de Antalya’da doğan ünlü oyuncu Burcu Biricik bu yıl ki doğum gününü otizmli çocuklara adadı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hayranlarına çağrıda bulunan ünlü oyuncu instagram hesabından yayınladığı paylaşıma şunları yazdı; “Sevgili ailem ve dostlarım, 4 Mayıs benim doğum günüm. Bu doğum günümde bana verebileceğiniz en güzel hediye otizmli çocuklar için yapacağınız bağışlar olacak.

Todev Vakfı için açtığım kampanya linkine biomdan ulaşabilirsiniz. Destekleriniz için teşekkür ederim.”

Burcu Biricik'ten otizmli çocuklar için anlamlı hareket!.. 7

4 Mayıs’ta 34 yaşına basacak olan oyuncu 2006 yılında Antalya’da düzenlenen Miss Mediterranean güzellik yarışmasında Akdeniz Kraliçesi seçildi. Lise yıllarında katıldığı tiyatro festivalinde ödül aldıktan sonra profesyonel anlamda oyuncu olmaya karar veren Burcu Biricik, Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde lisans eğitimini tamamlarken, aynı zamanda da Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldı

2007 yılında Show TV’de yayınlanan Maçolar dizisindeki rolüyle ilk kez televizyon yer alan oyuncu 2011’de Muhteşem Yüzyıl ve 2012’de Ustura Kemal dizilerinde küçük roller aldı.

Burcu Biricik 2014 yılında Kanal D’de yayınlanan Şeref Meselesi dizisinde canlandırdığı ‘Kübra’ karakteri ile geniş bir kitle tarafından tanındı. Oyuncu 2016- 2017 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan Hayat Şarkısı dizisindeki ‘Hülya Cevher’ karakteriyle kariyerinde sıçrama yaşadı.

2016 yılında Emre Yetkin’le evlenen Burcu Biricik, 2021’de Netflix’te yayınlanan Fatma dizisindeki performansıyla da adından söz ettirdi. Oyuncu şimdilerde Kanal D’de yayınlanan Camdaki Kız dizisinde ‘Nalan’ karakterini canlandırıyor.