Ana sayfa Dizi Haberleri Aşk-ı Memnu efsanesinden Fatma dizisine! Türk dizi sektörünün yeni büyük başarısı!

Aşk-ı Memnu efsanesinden Fatma dizisine! Türk dizi sektörünün yeni büyük başarısı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizisi Fatma’nın Afrika uyarlaması yeni dönemin habercisi! Türk dizilerinin yurt dışı uyarlamalarının yapılmaya devam etmesi çok önemli yeni bir sürecin da başlangıcı anlamına geliyor. Daha önce de dizilerimiz yabancı ülkelerde uyarlandı ve önemli başarılar kazanıldı. Son dönemde Bir Zamanlar Çukurova dizisinin Yunanistan uyarlaması dikkatleri çekiyor.

Geçtiğimiz yıllar içinde Aşk-ı Memnu dizisinin Hindistan uyarlaması yapılmıştı. Şahsiyet dizisi ise Meksika’ya uyarlandı. Tayland’da ise Ölene Kadar dizisinin yerli uyarlaması yapıldı. Ezel dizisi bir dönem Romanya’da uyarlanmış ve büyük ilgi çekmişti. İspanya’da ise Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin uyarlaması da orijinali kadar ilgi gördü. İyi Günde Kötü Günde, Suskunlar, Elif, Paramparça, Anne, Rüzgarın Kalbi dizileri de uyarlanan Türk yapımları arasında bulunuyor.

Son günlerde ise Netflix’te 27 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan ve büyük de ilgi gören Fatma dizisinin Güney Afrika uyarlaması gündem oldu. ‘Unseen’ ismiyle de tüm dünyada izleyicilerle yine Netflix’te buluşan projenin ilgi çektiğini belirtelim.

Aşk-ı Memnu efsanesinden Fatma dizisine! Türk dizi sektörünün yeni büyük başarısı! 8

Orijinal bir Türk hikayesi olan Fatma dizisinde Burcu Biricik başrollerde yer almıştı. Özgür Önurme’nin yazdığı senaryonun aslında dünyada bu kadar çok ilgi görmesi, benzer olayların da birçok ülke gerçekleri arasında yer alması yatıyor.

Önurme yaptığı açıklamada, “Fatma gibi görünmez olan bir sürü kadın var. Bu nedenle ‘Fatma’nın yeni bir ruhla ‘Unseen’ olarak adapte edilmesini kıymetli buluyorum” şeklinde konuştu.

Bir temizlik görevlisi olarak görünmezliğin arkasına sığınarak hapisten çıkan kocasını her yerde arayan Fatma dizisi toplam 6 bölüm olarak yayınlandı.

Psikolojik drama türündeki dijital dizinin Güney Afrika tarafından uyarlamasının yapılmasından çok mutlu olan başrol oyuncusu Burcu Biricik’in heyecanı da sözlerine yansıdı.

Aşk-ı Memnu efsanesinden Fatma dizisine! Türk dizi sektörünün yeni büyük başarısı! 9

Ünlü oyuncu, “Aşırı heyecanlıyım. Bizim orijinal bir işimizin başka ülkeler tarafından uyarlamasının yapılması hakikaten müthiş bir heyecan. Oturup hemen izleyeceğim.Ne yapmışlar, nasıl çekmişler, nasıl ele almışlar Fatma gibi birisini. O yüzden çok heyecanlandım bu duruma. Umarım orijinal işlerimiz çok daha fazla bu şekilde değerledirilir, bütün dünya tarafından.”

Burcu Biricik’in bu büyük heyecanı aslında orijinal Türk hikayelerinin dünya çapında ilgi görmesi ve farklı ülkelerde uyarlamalarının yapılması, dizi sektörünün ülkemizde ne kadar önemli olduğunun da bir kanıtı.