Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Çağdaş Onur Öztürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Çağdaş Onur Öztürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Çağdaş Onur Öztürk, 16 Ağustos 1979 tarihinde Sivas’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Çağdaş Onur Öztürk
Doğum Tarihi: 16 Ağustos 1979
Doğum Yeri: Sivas
Boyu: 1.81 m.
Kilosu: 74 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Çocuğu: Aden Öztürk
Instagram: https://www.instagram.com/cagdasonurozturk/

Çağdaş Onur Öztürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Eğitim hayatı: Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde okurken fakültenin tiyatro kulübünde faaliyet gösterdi. Üniversite bitince askerliğini yaptı ve dönünce kısa bir süre bir ilaç firmasında temsilcilik yaptı. Sonra Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü’ne girdi ve mezun oldu.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdi? Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde okurken, sınıf arkadaşlarımın telkinleriyle amatör tiyatroya başladı ve oyunculuk sevdası o zaman başladı.  “Önüme başka bir dünya açıldı ve ‘Ben neden bu işi yapmıyorum?’ sorusunu sordum kendime. Peyzaj okuyordum. O zamana kadar küçük küçük okul tiyatrolarında rol almıştım ama ilgi görmemiştim. Peyzaj bölümünü bitirdim. Sonra askere gittim, geldim, 23 yaşımdaydım ilaç mümessilliği yaptım dokuz ay. Hâlâ oyunculuğa adım atamamıştım. En sonunda konservatuvara girdim, 26 yaşımdaydım. Yaş sınırı olmayan iki okuldan birine, Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne girdim. Okurken dizilerde de oynamaya başladım. O dönem gitar çalarak para kazandım ve okudum. O yaşta aileden yeniden okuyorum diye para isteyecek halde değildim. Fakir bir ailenin çocuğuydum çünkü. Okuduğum sürece yedi kişi aynı evde yaşıyorduk. Okul bittiğinde cebimde 500 TL param vardı ve bu işin yapıldığı yer İstanbul’du. Oraya gitmem gerekiyordu. İstanbul’a da iki kez gelmiştim hayatımda. Tanıdığım bir iki kişi vardı. İstanbul’a geldim. Bir ajansa kaydoldum. Birkaç hafta sonra küçük küçük işler gelmeye başladı. Zaman ilerledikçe, çaba harcadıkça, işlerim yoluna girdi.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2008 yılında ‘Gazi’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kuzey Güney’ dizisinde canlandırdığı ‘Barış Hakmen’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal: Fotoğraf çektirmekten ve röportaj vermekten çok hoşlanmıyor. İş dışındaki vakitlerini evde geçirmeyi seviyor. “Popüler bir iş yapıyoruz; evet ama ben bunları minimumda tutmaya çalışıyorum. Beni dışarıda göremezsiniz, ben ev seven bir insanım. Evde oturup film izlerim, kitap okurum. Dışarıdaki o popüler hayattan kendimi korumak için elimden geleni yapıyorum.

Düşünce yapısı: Ünlü olmak çok hoşlandığı bir duygu değil. “Ne kadar ün, o kadar yalnızlık. Hayatımın o ‘ünlü’ döneminde az daha kayboluyorum aslında. O ilgi büyüleyip içine çekebilirdi beni. Ama şükür ki olmadı. Sorgulayarak, hızdan hırstan uzaklaşarak, biraz durarak sakinleşerek, sonunda dengede durmaya çalışarak baş ettim bu durumla.”

Sette yaşadığı talihsiz olay ne? 2016 yılında Diriliş: Ertuğrul  dizisi çekimleri sırasında ölümcül bir kaza geçirdi, attan düştü ve yüzündeki kemikler dahil onlarca kırıkla yoğun bakıma girdi. İyileşmesi üç ay sürdü. O sırada oyunculuk yapıp yapamayacağı gelgitleriyle yaşadı. “At binmeyi bilmiyordum. Bir hazırlık sürecindeydik kaza olduğu esnada. Ama o zamana kadar, çok iyi ata bindiğim konusunda övgüler alıyordum. Daha önce binmediğim bir at verildi o gün bana. Anladım ki ata makine muamelesi yapıyormuşum. O bir canlı, onunla iletişim kurman gerekiyor, hep aynı ata binmen lazım ki sana alışsın. Bunları hep sonradan anladım. Ata bindiğimin 12. günüydü kaza geçirdiğimde. Bir mıcır yığınının içine girdik atla birlikte. En son hatırladığım şey, her şeyin yavaşlaması. Ve bir anda kesildi. Gözümü açtığımda hastanedeydim, ameliyata alınmak üzereydim. Çok yüksek doz ağrı kesiciler vermişlerdi, o yüzden hiçbir his yoktu. Omzum parçalandı, vidalarla yerine kondu. Bileğimde, yüzümün sol tarafında elmacık kemiğimde kırıklar vardı. Orada da vidalar var. Sol gözüm tamamen kapanmıştı. Şu an iyi durumdayım ama bir ara hiç düzelmeyecek zannediyor, ‘Tamam oyunculuk bitti benim için. Başka bir iş bakmam lazım’ diyordum. Ama çok şükür geçti. Doktorlarım Metin Uzun, Şükrü Yazar ve Nur Acar çok iyiydi, Tamamen estetik operasyonlar yaptılar. Gözümün içinden girerek, dişin üstünden girerek operasyon yaptılar, yüzüm zarar görmesin diye.  İyileşme sürecinde hayata bakış açımda da tam bir dalgalanma oldu.  ‘Bu iş bitti, berbat görünüyorsun’ noktasından, ‘Yoo çok iyiyim’ noktasına dalgalanıp durdum. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde yüzüm kötüydü. Zayıflamıştım. Ve her şeyden öte mental olarak bitik vaziyetteydim. Ama geçti çok şükür. Oğlum beş aylıktı henüz. Eşim çok güçlü bir kadın onu anladım.”

Çağdaş Onur Öztürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Oğuz Çelik/ Tut Sözünü

Hayata bakışı: Özel hayatı ile gündeme gelmeyi sevmiyor bu nedenle mümkün olduğunca magazinden uzakta yaşamayı tercih ediyor. “Ben kendimi açtıkça insanlar yaşamımı dürtme cesareti buluyor kendinde. Ama ailemi, kendimi buna karşı korumam lazım. O zaman ortalıklarda olmazsam, bu durumda olmam. Bilinirliğinle doğru orantılı oyunculuk yapıyoruz bir taraftan da. Ne kadar hatırlatırsan kendini, o kadar iş bulabiliyorsun. Ama o kadar çok iş bulmak istemiyorum. Yolda yürüyemeyen, pazar alışverişi yapamayan insan olmak istemiyorum. Beşiktaş benim mahallem, burada özgürce gezerim, eşim mahalle esnafı için ‘yenge’dir. Oğlum Aden’i de komşu olduğumuz için tanırlar. Böyle çok güvende hissediyorum kendimi. Diğer türlü yalnız ve güvensiz hisseder insan. Kimin ne için yanında olduğunu bilmezsen, yalnızlaşır ve paranoyaklaşırsın.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğu başlarda çok severek yapmıyordu ancak daha sonra mesleğine aşkla bağlandı. “ Başlarda ‘Ben bu işi yapabilecek miyim? Yapabiliyor muyum?’ diye çok sorguladım kendimi. Sonra olduğunu, izleyiciyi ikna edebildiğimi fark ettim. Mesela Kuzey Güney’de oynarken, ben Barış Hakmen gibi bir adam değilim ama insanlar öyle sanıyordu. O zaman, ‘Bir başarı var ortada’ dedim kendi kendime. Şu anda çok keyif alıyorum. Kendimi küçük görmekten bir anda kurtuldum ve oyunculuktan zevk almaya başladım. Ama bu, ileride mesleği bırakamayacağım anlamına da gelmez.  Çünkü değişime inanıyorum, herkes, her şey değişebilir. Dolayısıyla tutkuyla bağlı olduğum meslekten bir gün vazgeçebilirim. Gücüm varsa, sağlıklı olursam her şeyi yapabilirim. Şu anda keyifliyim, inşallah böyle devam eder.”

Kariyer planı: 2016 yılında sette geçirdiği talihsiz kazadan sonra kariyerinin bitme noktasına geldiğini düşündü. “ Görünüşüyle iş yapan birinin, anlık bir olayla kariyerinin bitme noktasına gelmesi kolay değil.

O acıyı çok yaşadım çünkü pamuk ipliğine bağlı olduğunu idrak ettim. Ama hayat da böyle zaten. Her şey bir anlık. İşimi çok sevdiğimi hatırladım en sonunda. Başka insanları oynamak, onların hayatına kendi benliğimden yaptığım derin bir bakış, buna bayılıyorum ve hep farklı karakterleri canlandırmak istiyorum.”

Kadında çekicilik kriteri: Dış güzellikle ilgilenmiyor kadında en çekici bulduğu özellik ise; İyilik. “Ben insanların içine bakmayı seviyorum. Kötü ruhlu insanı sevmiyorum. Ben o insanın saflığı, temizliği, kendini ne kadar gerçekleştirdiğiyle ilgileniyorum. Kendini gerçekleştirmiş bir kadın bence çok çekicidir. Güzellik biraz da insanın bakışlarında. Ben o göz parlamalarından etkileniyorum. Bir kadının güzelliği, bacakları, memeleri hiç umurumda değil.”

Çağdaş Onur Öztürk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

TELEVİZYON DİZİLERİ

2008 – Gazi / Akın

2008 – Doğruluk Ekseni / Doğan

2009 – Sakarya Fırat / Hasan Turna

2011 /2013- Kuzey Güney / Barış Hakmen

2013- Böyle Bitmesin    / Atilla

2014 – Düşler ve Umutlar / Çakı

2014 – Aşktan Kaçılmaz / Ali

2015 – Yaz’ın Öyküsü / Tunç

2016/2017- Diriliş: Ertuğrul / Vasilyus

2016 – Kış Güneşi / Bora Bilgin

2018 – Yuvamdaki Düşman/ Kemal

2018 /2019- Avlu / Oktay Boran

2021- Fatma

2021- Terapist/ Kerem

2021 -Akrep/ Ahmet Karadağ

SİNEMA FİLMLERİ  

2014- Tut Sözünü

2015- Sarmaşık/ Denizci

2014 – Kendime İyi Bak/ Emre

2016 – Aşkın 5 Hali/ Korhan