Ana sayfa Sosyal Medya Canan Ergüder’in, Alzhmeir hastalığı konusunda farkındalık yaratacak filmi gösterime giriyor!

Canan Ergüder’in, Alzhmeir hastalığı konusunda farkındalık yaratacak filmi gösterime giriyor!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Oyuncu Canan Ergüder, eşi Kenan Ece ile birlikte gerçek bir Alzhmeir hastası üzerinden çekilmiş ‘Sadan Hanım: Bir İstanbul Hanımefendisi’ adlı belgesel filminde oynadı. Alzheimer hastalığına dikkat çekmek amacıyla çekilen film,  Alzheimer Haftası’nın başladığı 21 Eylül’de ‘Başka Sinema’ platformunun salonlarında gösterime girecek.

Yönetmenliğini Sadan Ünüvar’ın aynı zamanda damadı olan Göksel Gülensoy’un yaptığı belgesel filmde, Sadan Ünüvar’ın çocukluğundan ölümüne kadar Türkiye ve yurt dışında geçen hayatı anlatılıyor. Filmde Sadan Ünüvar’ı, o ölmeden 4 yıl önce kendisiyle tanışan ünlü oyuncu Canan Ergüder canlandırıyor.  Askeri ataşe olan eşi Ziyaeddin Ünüvar’ı ise Kenan Ece oynuyor. Serap Aksoy ve Ebru Nil Aydın’ın da oynadığı filme Arsen Gürzap da sesiyle güç katıyor.

Canan Ergüder'in, Alzhmeir hastalığı konusunda farkındalık yaratacak filmi gösterime giriyor! 7

Sergi, kitap ve filmden oluşan altı yıllık projenin geçen yıl gerçekleşen sergi ayağından sonra bu yıl da drama türündeki filmi seyirciyle buluşuyor. Film, hem Sadan Hanım’ın ilham veren hayatını gözler önüne seriyor hem de yaşam sürelerinin uzamasıyla yakın gelecekte her üç kişiden birinin Alzheimer olacağı ön görülen ülkemizde hastalığın erken teşhisine dikkat çekiyor.

Ülkemizde ve dünyada giderek yaygınlaşan Alzheimer hastalığı, gerçek bir kişinin ilk kez teşhis konulduktan ölümüne kadar geçen 5 yıllık süredeki evrelerini de içerdiği ‘Sadan Hanım: Bir İstanbul Hanımefendisi’ adlı belgesel sinema filmine konu oldu.

Filmin yönetmeni Gülensoy yaptığı açıklamada Şadan Hanım’ın eşinin farklı ülkelerde görev alan askeri ataşe olması ve video çekmeye merakından dolayı elimizde yaklaşık 4 buçuk saatlik eşsiz video arşivi vardı. O sıralarda kendisine Alzheimer teşhisi konuldu. Doktoru ve Alzheimer Derneği ile konuşarak hastalığının evrelerini de bilimsel metotla filme aldık’ dedi