Ana sayfa Sosyal Medya Çarşamba akşamları reyting yarışında Kuruluş Osman’dan başkası yalan!

Çarşamba akşamları reyting yarışında Kuruluş Osman’dan başkası yalan!

tarafından ker_def

Artık Çarşamba akşamları reytinglere bakarken Kuruluş Osman’ı ilk sıraya koyup devam edebilirsiniz. Zira, diziye en büyük rakip olarak gösterilen Öğretmen, 2. bölümüyle çok iyi sonuçlar alsa da Kuruluş Osman’ın Öğretmen’i 2’ye katladığı bir ortamda rekabetten de söz edilemez.

‘Kuruluş Osman’ın çarşamba akşamı ekrana gelen ondördüncü bölümü heyecan dolu sahneleriyle seyirciyi yine ekrana kilitledi. ‘Kuruluş Osman’ın 14’üncü bölümü tüm reyting kategorilerinden birinci sırada yer aldı, en yakın rakibine iki kat fark attı.

Tüm Kişiler’de %14,94 izlenme oranı ve %32,38 izlenme payı, AB Sosyal Statü’de %11,20 izlenme oranı ve %26,42 izlenme payı, 20+ABC1’de %15,54 izlenme oranı ve %32,39 izlenme payı alarak üç kategoride de birinci oldu. Bu sonuçlardan sonra ne Öğretmen ne Doğduğun Ev Kaderindir ne de Benim Adım Melek dizilerinin Kuruluş Osman’a rakip olamayacakları görülmüş oldu.

#TürkOlmak etiketiyle sosyal medyada büyük ilgi görerek yoğun gündeme rağmen trend listesinde gece boyu Türkiye’de ikinci, dünyada ise beşinci sırada yer aldı. Adba.tv’nin sosyal reytinglerinde ise Doğduğun Ev Kaderindir açık ara birinci. Ancak bu durumun televizyon reytinglerine ciddi bir katkısının olmadığı da biliniyor.

blank

Osman Bey’in Sofia ve Kongar’ı ele geçirip Moğolların ve Rumların planlarını boşa çıkardığı bölümde, Zöhre’nin ihaneti sonucu Gündüz Bey, Moğollar tarafından yakalandı. Dündar Bey’in Moğollara karşı oynadığı oyunu açıklaması obada tepkilere neden olurken, dizinin finali Osman Bey Dündar’a karşı nasıl hamle yapacak ve Osman Bey, ağabeyini kurtarabilecek mi sorularını gündeme getirdi.