Ana sayfa Sinema Cem Yılmaz’ın yeni filmi Galata Canavarı için ilginç iddia!

Cem Yılmaz’ın yeni filmi Galata Canavarı için ilginç iddia!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Usta sanatçı Cem Yılmaz birkaç gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir sonraki film projesini duyurmuştu. Yılmaz’ın 2023 yılında çekmeyi planladığı Galata Canavarı isimli filmin konusuyla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı,

Cem Yılmaz birkaç gün önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Oldu olacak 202’te izleyeceğimiz filmi de duyurayım tam olsun! Duff” diye yazarak çekeceği yeni film olan Galata Canavarı’nın afişini paylaşmıştı.

Filmin çizgi roman görünümündeki afişinde yer alan fesli karakterler, hikayenin Osmanlı döneminde geçeceğine dair ilk işaretleri veriyor. Afişte yazan İstanbul’u Allak Bullak Eden Sanatkar Cinayetlerinin Hikayesi cümlesi de izleyicileri hem komedi hem de gerilim türü bir yapımın beklediğini gösteriyor.

Cem Yılmaz’ın yeni filmi Galata Canavarı için ilginç iddia! 9

Cem Yılmaz’dan yeni filmi Galata Canavarı ile ilgili başka bir açıklama gelmedi. Ancak filmin konusuyla ilgili bazı iddialar ortalıkta dolaşıyor. Buna göre Galata Canavarı, oyuncunun 2010 yılında çektiği Yahşi Batı isimli filmin devamı olabilir.

Galata Canavarı’nın hikayesi Yahşi Batı’da bir karakter olan Aziz Vefa’nın hikayesi üzerinden gelişebilir. Bu söylentinin kaynağı ise Cem Yılmaz’ın 2019 yılında yaptığı bir açıklamada Yahşi Batı’nın devam filmlerinin hikayesinin hazır olduğunu söylemesi.

Cem Yılmaz’ın yeni filmi Galata Canavarı için ilginç iddia! 10 Cem Yılmaz’ın yeni filmi Galata Canavarı için ilginç iddia! 11

Yahşi Batı’daki Aziz Vefa karakteri o zamanın gizli servisi olan Teşkilat-ı Mahsusa’nın bir ajanıydı. Yahşi Batı’da Aziz Vefa’ya Osmanlı imparatoru II. Abdülhamit tarafından Amerika Birleşik Devletleri başkanı James Abram Garfield’e götürmek üzere değerli bir elmas ve yolluk olarak 1.000 dolarlık banknot verir. Yol arkadaşı Aziz ve Lemi, Oruyan Ekspress ile Paris’e gidip, oradan gemiyle Londra’ya, Atlantik üzerinden yine gemiyle Amerika’ya giderler.

Posta arabasıyla seyahat ettikleri sırada Johnny Lesh ve çetesi tarafından posta arabası durdurulur ve soyulur. Elması, Lesh’e kaptırdıktan sonra Kızılderililer tarafından da donlarına kadar soyulan ikili geçimlerini sağlamak için, tiyatro gösterileri, at yıkama, tavuk ekmek satar. Tüm işlerde başarısız olduktan sonra kola’yı icat ederler.

Galata Canavarı’nın da bir ajan olan Aziz Vefa’nın İstanbul’daki maceralarıyla ilgili olabileceği tahmin ediliyor.