Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Cengiz Bozkurt, 21 yıldır süren kariyerini anlattı!

Cengiz Bozkurt, 21 yıldır süren kariyerini anlattı!

tarafından ker_def

cengiz-bozkurt

21 sene sahne oyunculuğu, prestijli bir güzel sanatlar fakültesinde eğitim demişken; alaylı-okullu ikiliği geçerliliğini koruyor mu?
Alaylıların pir-i şahı diyebileceğimiz bir isim bu sorunun cevabını veriyor aslında. Çağlar Çorumlu’nun tiyatro veya oyunculuk eğitimi yoktur. İyi oyuncuların alaylı mı okullu mu derdi olmaz biliyor musunuz? Bunlar genelde kendini sektörde konumlandıramamış, ifade edememiş, yaptığı tercihler yüzünden bürokrasiye sıkışmış, kendisine oyun asıldığı için hiçbir zaman istediği oyunlarda oynayamamış bazı oyuncuların endişeli tezahürüdür. “Ben yıllarımı şuna verdim. O kim ki?” O kim ki, falan yok işte. 32 yıllık falan oyuncuyum ama sizden çok daha yeni, belki eğitimsiz biri tepeden gelir sizden daha çok iş alır, daha çok kazanır, farklı bir hayran kitlesi vardır… “Ben 32 senemi verdim” falan diyemezsiniz. Bunu yapmaya başladığınız anda kendi kuyunuzu kazarsınız. Misyoner oyuncu tipine tahammülü yok zaten seyircinin. Seyirci ne kadar süründüğüne, kaç yılını bu işe verdiğine bakmaz ki. Hatice’ye değil neticeye bakar.

Farklı kulvarlardan gelen birçok alaylı oyuncuyla çalıştım, yıllarını veren nice oyuncuya 10 basar. Kendilerini çok iyi yetiştirmiş insanlar. Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere… Bunlar şimdi ilk anda aklıma gelenler.