Ana sayfa Güncel Haberler Challenger Felaketi Bilinmeyenleriyle National Geographic’te

Challenger Felaketi Bilinmeyenleriyle National Geographic’te

tarafından ker_def

National Geographic, Challenger uzay mekiğinin infilak ettiği kazayı 30 yıl sonra ortaya çıkan görüntüleri ile birlikte etkileyici bir anlatımla ekranlara taşıyor. “Challenger Felaketi: Kayıp Dosyalar” 14 Temmuz Pazar günü saat 22.00’de National Geographic’te.

Uzaya gönderilecek ilk sivil olmak üzere seçilen öğretmen Christa Mcauliffe, çocukların uzay ve gezegenler arası yolculuğa bakış açılarını değiştirmek için binlerce başvuru arasından belirlenmişti. Mürettebatının yanı sıra Christa ile birlikte uzaya doğru yol alan Challenger Uzay Mekiği’nin kalkıştan kısa bir süre sonra infilak etmesi ise her şeyi değiştirecekti.

Kazadan 30 yıl sonra ortaya çıkan özel görüntülerle Challenger felaketinin izini süren National Geographic, gazetecilerin yaptığı haberleri ve NASA tarafından kaydedilen görüntüleri kullanarak izleyicileri bu zorlu uçuşa tanık olmaya davet ediyor.

“Challenger Felaketi: Kayıp Dosyalar” 14 Temmuz Pazar günü saat 22.00’de National Geographic ekranlarına geliyor.

Ödüllü yönetmenlerden nefes kesen belgeselleri, dünyaca ünlü oyuncuların rol aldığı kaliteli yapımları ve ses getiren lokal prodüksiyonları Türk izleyicisi ile buluşturan National Geographic kanalını Digiturk, D-Smart, KabloTV ve Tivibu platformlarından izleyebilirsiniz