Ana sayfa Dizi Haberleri Ciğer kalmadı! Kırmızı Oda’da Alya anlattı, izleyenler göz yaşlarına boğuldu

Ciğer kalmadı! Kırmızı Oda’da Alya anlattı, izleyenler göz yaşlarına boğuldu

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Cuma akşamı 3. bölümüyle ekrana gelen Kırmızı Oda dizisi, yine izleyenleri ekrana kilitledi. Melisa Sözen’in oynadığı Alya karakterinin hayat hikayesini dinlerken ekran başındaki pek çok kişinin gözleri doldu. Olayların gerçek bir hayat hikayesinden olması da bu kadar sarsıcı ve etkili olmasına neden oluyor. tv8’de yayınlanan dizinin yeni bölümünde Doktor Hanım ve Alya’nın terapi seansında, Alya’nın çocukluğuna gidildi.

Hem de sözle değil, gerçekten gidildi. Yani Doktor Hanım ve Alya’yı, onun büyüdüğü konakta yaşadıklarını anlatırken canlandırma şeklinde gördük. Sahnenin içindeyken olanları anlatıyordu Alya. Farklı bir sahneydi ve izleyiciye de adeta birebir yaşatıldı o anlar.

Dizinin ilk bölümünden itibaren Meliha ve Mehmet’in acı hayat hikayelerini dinlemeye devam ediyoruz. 3. bölümde dahil olan Alya ise çarpıcı hikayesini anlattı bu hafta. Kir pas içinde, annesinin kıyafetleriyle gezen, çok ağır bir çocukluk geçirmiş ama Hukuk Fakültesi’ni de birincilikle bitirecek kadar zeki bir kız. Peki ona ne olmuştu, bu hale nasıl dönüşmüştü?

Geçtiğimiz hafta Alya karakterinin aslında Kırmızı Oda’nın hikayesinin de alıntılandığı Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Hayata Dön isimli kitabındaki Ala olduğu ortaya çıktı. Hatta Ala’nın hikayesi, aslında İstanbullu Gelin’e konu olmuştu. Yani o dizideki Süreyya ve Faruk’un kızı Yaz’dı Ala. Kırmızı Oda’da ise Alya olarak anılıyor şimdilerde.

İstanbullu Gelin’in senaryosunun değiştirildiği gündeme gelmişti. Süreyya’nın şizofren olduğu, kendini astığı, kayınvalidesinin ölümüne sebep olduğu (Esma Sultan) ve kızı Alya’ya da çok kötü davrandığı kitapta yer almakta. Fakat İstanbullu Gelin’de konu böyle işlenmedi.

Detayları aşağıdaki haberimizde bulabilirsiniz…

https://televizyongazetesi.com/bu-gercek-cok-sarsacak-kirmizi-odadaki-soke-eden-alya-aslinda-istanbullu-gelinde-sureyyanin-kizi-yaz/1240454

Hikayenin asıl gerçeği ise Kırmızı Oda’da Alya’nın hayatında saklı. Esma Sultan olarak izlediğimiz babaanne, evde oğullarına, gelinlerine ve torunlarına adeta hükmediyor. Alya ise yapayalnız bırakılmış! Sırf erkek olarak doğmadı diye! Hem annesi hem de babası onu kabul etmiyor ve ilgilenmiyor. Babaannesi de hiç önemsemiyor.

Ciğer kalmadı! Kırmızı Oda'da Alya anlattı, izleyenler göz yaşlarına boğuldu 12

Hikaye gerçek hayattan ve Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’un Hayata Dön kitabında alıntılanmış. Ala isimli bir kızın kendisine gelmesiyle ortaya çıkıyor. Yani Kırmızı Oda’daki Alya ve tabii İstanbullu Gelin’de Yaz karakteri olarak izledik. Melisa Sözen, Alya’yı canlandırıyor. Müthiş oyunculuğuyla yine ekrana kilitledi bu hafta da…

Alya, neden kimse tarafından sevilmiyor?

Alya’nın hikayesine dönelim; Doktor Hanım, nihayet onu konuşturmayı başardı. Büyük bir konakta yaşayan zengin bir aile. Evin 3 oğlundan en büyüğünün kızı Alya. Diğer erkek çocuklar babaannenin istediği kadınlarla evlenmiş ve kabul görmüşler. Alya’nın annesini ise babası beğenip evlenmiş. Bu durum zaten baştan annesinin konakta istenmeyen gelin olmasına neden olmuş.

Ciğer kalmadı! Kırmızı Oda'da Alya anlattı, izleyenler göz yaşlarına boğuldu 13

Alya doğduğunda babası hapisteymiş. Onu 7 yaşında eve geldiğinde görmüş. Dün akşam ekrana gelen 4. bölümde Alya, Doktor Hanım’a geldiğinde saçında uğur böcekli bir toka dikkat çekti. Alya, babası ile ilk karşılaştığı o gün, yani hapisten çıkıp geldiği gün kendisine getirdiğini anlattı. Zaten ilk ve son hediyeymiş. Babası onu ilk ve son kez saçını okşayarak seviyor o kadar.

Alkolik baba, mutsuz ve hasta ruhlu anne onunla hiç ilgilenmiyor. Babaanne, zaten erkek torun olmadığı için baştan itmiş. Kuzenler, yengeler, amcalar, kimse Alya’yı sevmiyor ve herkes görmezden geliyor.

Ciğer kalmadı! Kırmızı Oda'da Alya anlattı, izleyenler göz yaşlarına boğuldu 14

Alya acı hikayesini anlattıkça, ekran başındakileri de hüzünlendirdi. Gelecek bölümlerde hikayenin detaylarını da öğrenmeye devam edeceğiz.

Yavaş yavaş Doktor Hanım’ı sevmeye ve ona açılmaya başlayan Alya’nın acı ve sarsıcı hikayesini aşağıdaki bölümden izleyebilirsiniz…

İzleyenlerden gelen yorumlardan bazıları da şöyle:

Ciğer kalmadı! Kırmızı Oda'da Alya anlattı, izleyenler göz yaşlarına boğuldu 15 Ciğer kalmadı! Kırmızı Oda'da Alya anlattı, izleyenler göz yaşlarına boğuldu 16 Ciğer kalmadı! Kırmızı Oda'da Alya anlattı, izleyenler göz yaşlarına boğuldu 17