Ana sayfa Dizi Haberleri Çocuk dizisinin gün değiştirmesinden Zalim İstanbul kazançlı çıktı!

Çocuk dizisinin gün değiştirmesinden Zalim İstanbul kazançlı çıktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Pazartesi akşamları dizi tutturmak çok zor… Çukur ve Yasak Elma dizileri erkek ve kadın gruplarının önemli bir bölümünü kendine bağlamış durumda. Bu durum da yeni dizilerin Pazartesi akşamları araya girmesini zorlaştırıyor.

Vuslat, Zalim İstanbul ve Çocuk dizilerinin yarıştığı geçtiğimiz haftalarda Vuslat hep geride kalmıştı ve bu durum da değişmedi.

Ancak Kanal D dizisi Zalim İstanbul, Star TV’nin akıllı kararı ile yükseliş sergiledi.

Çocuk dizisini Salı gününe kaydıran ve kadın izleyicilere alternatif sunarak ekranına çeken Çocuk dizisi, bu durumdan çok olumlu etkilendi. Çünkü Zalim İstanbul ile Çocuk aynı kitleyi hedeflediği ve bu kitle de bölündüğü için reytinglerde beklentilerin altında kalmaktaydı.

Çocuk dizisinin gün değiştirmesinden Zalim İstanbul kazançlı çıktı! 8

Çocuk dizisinin Salı gününe kaydırılması ile reytinglerinin yükselmesi kararın çok akıllıca olduğunu gösterdi.

Ancak bu değişikliğin aslı büyük etki yaptığı yapım Zalim İstanbul dizisi oldu.

Son haftalarda reytinglerini artıran dizi, 11 Kasım akşamı AB grubunda 4.51 reyting ve 10.87 izlenme payı ile 7. sırada yer aldı.

ABC1’de ise 5.25 reyting ve 11.58 izlenme payı ile 6.sırada yer alarak başarısını perçinledi.

Totalde ise Zalim İstanbul 5.5 reyting ve 12.53 izlenme payına ulaşarak 4. sırada yer aldı ve bu sezonu tamamlayabileceğini de göstermiş oldu.

Çocuk dizisinin gün değiştirmesinden Zalim İstanbul kazançlı çıktı! 9

Aslında Zalim İstanbul dizisi yükseliş yönünde sezon başında bir duruş sergilemiş ama Çocuk dizisi nedeniyle bu sürdürülebilir olmamıştı.

Şimdi ise Zalim İstanbul’un önü iyce açıldı. Yine kendi kitlesine benzer bir yapım şayet pazartesi yarışana katılmaz ise Zalim İstanbul için bu reyting oranlarında kalmak şaşırtıcı olmayacaktır.

Bir de Berker Güven’in çok başarılı performansı, Nedim’in intikam hırsı devreye girince Zalim İstanbul daha da yüksek reytingleri almaya aday gözüküyor.