Ana sayfa Dizi Haberleri Çocuk gelin vakaları yeni atv dizisi Adı Sevgi ile gündeme oturacak!

Çocuk gelin vakaları yeni atv dizisi Adı Sevgi ile gündeme oturacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ülkemizin bazı bölgelerinde henüz reşit olmayan küçük kızların ailelerinin baskıları sonucunda evlendirilmeleri büyük dramlar yaşanmasına neden oldu ve olmaya da devam ediyor. Çocuk gelinler konusu Türkiye’nin kanayan yaralarından birisi ve bu konuya odaklanan bazı diziler de geçmişte çok ses getirdi.

Adı Sevgi isimli yeni atv dizisi de bu konu özelinde bir öğretmenin öğrencileri için yaptığı fedakarlıkları ve verdiği mücadeleyi anlatıyor… Adı Sevgi dizisinde, Gizem Güneş’in canlandırdığı Elif Türkkan karakteri, atandığı Sarpça isimli ilçede öğrencisi Zeynep’in zorla evlendirilmesine karşı çıkarak, belalı bir aileyi kendisine düşman edecek.

Çocuk gelin vakaları yeni atv dizisi Adı Sevgi ile gündeme oturacak! 7

Ancak kararından vazgeçmeden, öğrencilerini korumayı seçecek olan Elif öğretmenin hikayesi yakında atv’de izleyicilerle buluşacak. Adı Sevgi isimli dizinin özellikle de çocuk gelinler konusuna değinmesi nedeniyle çok ilgi görmesi bekleniyor.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu da bu diziyle ilgili bir değerlendirme yazısı yazdı… Güleroğlu, empati kurmaya yönlendirecek olan dizinin toplumsal bilinci geliştirmeyi amaçladığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

‘Senin küçücük kızını bir adamın karısı yapmaya kalksalar ne yaparsın’ sorgusunu akıllara işleyip başkalarının yaşadığı olumsuzluklarla empati kurmaya yönlendirerek hataları düzeltmede toplumsal bilinç geliştirme hedefini ortaya koyan… Ve bu noktada ‘çocuk gelin’ alışkanlığıyla mücadelede herkese görev düştüğü gerçeğini saptayan dizide bir başka kayda değer detay gerçek hayatın sorunlarının sevgi ve fedakârlıkla çözülebileceğini dillendirmesi! Kavga ve çatışmacılığın hüküm sürdüğü günümüzde özlenen de bu değil mi?

Sonuçta; ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksin’ sloganıyla yola çıkan ‘Adı Sevgi’, toplumsal sorunlara sevgi, cesaret ve fedakârlıkla yaklaşıldığında ailelerden başlayarak genele yayılan olumlu değişimler yaratmanın mümkün olduğunu gösterme özelliğinde bir yapım niteliğinde. Dahası öğretmenlere de örneklik etmekte. Gerisi izleyicinin algısında ve tercihinde.”