Ana sayfa Dizi Haberleri Çocuklar Duymasın dizisi izleyiciyi baydı, Pınar Altuğ eleştirilerin hedefinde!

Çocuklar Duymasın dizisi izleyiciyi baydı, Pınar Altuğ eleştirilerin hedefinde!

tarafından ker_def

Kanal D ekranlarında Çarşamba günü ekranlara gelmekte olan Çocuklar Duymasın dizisi, 17 yıldır hayatımızda… Ancak birçok izleyici için artık bu kadarı yeter… Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Çocuklar Duymasın dizisinden sıkıldıklarını söyleyen izleyici sayısı bir hayli fazla.Pınar Altuğ’a ise oyunculuğu konusunda eleştiriler var. Bazı izleyicilerin gözünde Pınar Altuğ, yapmacık bulunmakta…

Televizyon Gazetesi Analiz / İlk olarak 2002 yılında izleyici ile buluşan ‘Çocuklar Duymasın’ dizisi hatırlanacağı üzere o dönemin en çok sevilen ve revaçta olan dizilerinden birisiydi. Sıradan bir ailenin günlük yaşantısı üzerinden giden senaryosu samimi ve gerçekçi idi. Bu da diziyi uzun süre başarılı kılmaya yetmişti. Ancak, arkasından oyuncuların özel hayatındaki çalkantılar gelince önce oyuncu sonra format değişikliği yapılmıştı. Ardından da, dizi final yaparak ekranlara veda etmişti.

2010 senesinde ise dizinin yapımcısı Birol Güven sürpriz bir kararla diziyi yeniden çekmeye karar verdi. Bitmiş bir dizinin yeniden ekranlara dönmesi riskli bir karar olsa da Birol Güven’in taktiği ise yaradı ve dizi yaklaşık 7 sene sonra ekrana gelen haliyle de sevildi. Bu geri dönüşün ardından bir süre devam edip biten dizi 2013 yılında yeniden izleyici ile buluşmuştu. Ardında da bir final daha yaptı.

Artık herkesin unuttuğu ve geri gelmeyeceğini düşündüğü bir zamanda da dizinin yeniden ekrana geleceğini duyduk. Dizi 2017 yazından bu yana yeniden çekiliyor ve Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşuyor.

Türkiye’de aralıklı da olsa bu kadar uzun süre yayında kalabilen dizi sayısı sınırlı olduğu için bu başarıyı taktir etmek gerek ama dizinin de eski tadı ve enerjisi olmadığı da bir gerçek. İzleyiciler, artık dizinin esprilerinin komik olmadığını ve karakterlerin aynı konu üzerinde yarım saat boş boş konuştuklarını düşünüyor. Meltem’in bitmek bilmeyen romantizm beklentisi, Gönül’ün sürekli eşine bağırıp çağırması, Haluk’u küçümseyen tavırlarla konuşması da sevimsiz duruyor. Tabi bunda oyuncuların performanslarının da etkisi var. İzleyiciler özellikle Pınar Altuğ’un oyunculuğunu oldukça yapmacık buluyor.

Dizinin senaryosundan da şikayet eden izleyiciler konuların sürekli tekrar ettiğini ve Haluk’a saplantılı Tutku’dan sonra bir de Meltem’in sapığı ‘Gece’ olayının aynı temalar olduğunu savunuyor.

İzleyiciler Birol Güven’in sürekli aynı tarzda birbirine benzer işler yaptığı ya da aynı diziyi güncelleyip yeniden çektiği için yaratıcılığının tükendiğini de düşünüyor.

Görünen o ki, 17 senedir ekranda olan ‘Çocuklar Duymasın’ aslında miladını çoktan doldurmuş ama yapımcı ile kanal ısrarla dizi üzerinde oynamaya devam ediyor. Özellikle tekrar bölümlerinin atv’nin yan kanalı a2’de yayınlanırken bu yeni bölümler izleyiciye artık kabak tadı vermiş gibi duruyor.