Ana sayfa Dizi Haberleri Çok ilginç! Ayla Algan, dizilerde oyuncuların nasıl ağladıklarının tekniğini anlattı!

Çok ilginç! Ayla Algan, dizilerde oyuncuların nasıl ağladıklarının tekniğini anlattı!

tarafından zk zk

Her hafta bir film uzunluğunda ekrana gelen dizilerde sık sık oyuncuların ağlama sahnelerine şahit oluyoruz.

Yoğun, yorucu ve stresli set çalışmalarının içinde bir de ağlamak durumunda kalan ve tekrar tekrar aynı sahnenin çekimlerinde zorlanan oyuncuların, bir teknikle ağladıkları anlaşıldı.

Tabii bu tekniği iyi kullanan var, kullanamayan var! Usta oyuncu Ayla Algan, aynı zamanda oyunculuk eğitimi de veren bir isim. Algan, oyuncuların ağlama sahnelerinde ne yaptıklarını Habertürk’teki bir programda anlattı. Bir oyuncudan da örnek verdi.

Milliyet Gazetesi Yazarı Sina Koloğlu, köşesinde Algan’ın açıklamalarını yazdı. “Ağlamanın Püf Noktası” başlıklı yazısının ayrıntıları şöyle:

“Bizim dizilerde gülmekten çok, ağlamak geçerlidir. İzleyicinin de beklentisi böyledir. İyi oyuncu eşittir, iyi ağlayandır. Habertürk’te Oylum Talu’nun konuğu Ayla Algan… 20 yıldır oyuncu yetiştiriyor. Nereye? Ağırlıklı olarak dizilere… Nasıl ağlanacağını gösterdi. “Ağlama sesimiz gırtlaktadır. Gırtlağa aldığın zaman, bak gözün yaşarıyor” dedi. Öyle oluyor. Ama bunu hakkıyla yapmak yetenek. Şöyle devam etti: “Sera var (Tokdemir), öğrencim pıt diye ağlar. Soruyor bir de, nerede istiyorsun göz damlasını, içinde mi, (gözün yani) dışında mı?” Ağlama işini o derece biliyormuş. Yani o soğanla olmuyor, bir usulü mevcutmuş.

Sizce en iyi kim ağlıyor dizilerde?”

Çok ilginç! Ayla Algan, dizilerde oyuncuların nasıl ağladıklarının tekniğini anlattı! 7

Sera Tokdemir