Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur dizisi televizyon tarihinde bir ilke imza attı! Çok ilginç bir durum yaşandı!

Çukur dizisi televizyon tarihinde bir ilke imza attı! Çok ilginç bir durum yaşandı!

tarafından zk zk

Türk TV’lerinde ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile

2 MİLYON SEYİRCİ ÇUKUR’A GİRDİ

Senaryosunu Gökhan Horzum’un yazdığı, yönetmenliğini ise Sinan Öztürk’ün üstlendiği son dönemlerde ilgi ve beğeni ile izlenen Çukur dizisi seyircilerine bu hafta büyük bir sürpriz yaşattı.

Çukur dizisi televizyon tarihinde bir ilke imza attı! Çok ilginç bir durum yaşandı! 11

İstanbul’un en tehlikeli mahallerinden biri olan Çukur’da geçen hikayesi ile seyirciyi ekran başına kilitleyen dizi, bu hafta yayınlanan 26. bölümünde Türk televizyonlarında ilk kez gerçekleşen bir uygulama ile seyirciye söz hakkı tanıdı.

Seyirci Smart TV ve sosyal medya anketleriyle katıldığı oylamada Vartolu, Yamaç, Cemil ve Metin karakterleri arasından kimin partnerinden özür dileyeceğini belirledi. En çok oyu alan Vartolu ve Yamaç karakterleri partnerlerinden özür diledi.

Çukur dizisi televizyon tarihinde bir ilke imza attı! Çok ilginç bir durum yaşandı! 12
Çukur seyircisi Yamaç ve Vartolu’nun iç sesi oldu İstanbul’un kentsel dönüşümün yaşandığı mahallerden biri olan Çukur, kendine ait kurallar ile yönetilen bir dünyayı anlatıyor. İzleyicinin direkt hikayeye yön verdikleri bu bölümde, seyirci oylaması sonucu özür dilemesi çok güç olan Yamaç ve Vartolu karakterlerinin özür diledikleri sahneler ilgiyle izlendi.

Çukur dizisi televizyon tarihinde bir ilke imza attı! Çok ilginç bir durum yaşandı! 13
Türkiye’de ilk kez uygulanan entegresyon Smart TV’lerde ekran üzerine alt bant yansıtılmasına imkan veren TVadbox addressable tv teknolojisini kullanarak yapılan oylama ile seyirci tercih ettiği seçeneğin senaryosunu izledi. Son bölümünü4,8 milyon kişinin izlediği Çukur’un ratingi 7,00 iken 20+ ABC1 ratingi ise 9,26’ya ulaştı. Çukur izleyicisi hem Smart uygulama ile hem de sosyal medya üzerinden oylamaya katılarak oy verdi. Türk TV’lerinde ilk kez gerçekleştirilen bu uygulama ile 2 milyon erişim sağlandı. Özür dilemesini istediği Yamaç ve Vartolu karakterlerinin sahnesini dizi esnasında gören Çukur izleyicisi Cemil ve Metin’in sahnelerini ise bonus sahne olarak Çukur ve kanalın hesaplarından izleyebildi.

Çukur karakterleri özür dilemek için seyirciyi teşvik etti Uygulamanın asıl amacı en büyük erkeklik klişelerinden biri olan özür dilemeyi erkeklere kabullendirebilmek. Erkek seyircileri cesaretlendiren Çukur karakterleri bu konuda ilk adımı atarak izleyicileri Twitter’a davet etti. #kırdıysaközürdileriz #affet ve #kimhaklı hashtag ile özür mesajlarını ileten seyircilerin paylaşımları arasından seçilen en içten 3 özür mesajı Çukur dizisi yayındayken ekranda paylaşıldı.

Çukur dizisi televizyon tarihinde bir ilke imza attı! Çok ilginç bir durum yaşandı! 14

“Kırdıysak Özür Dileriz” Axe’ın global kampanyası “Find Your Magic” tüm dünyada erkekleri kendileri gibi olmaları konusunda yüreklendiriyor. Bilinen en büyük erkeklik klişelerini birbiri ardına yıkarak özgürleşme çağrısı yapan AXE, bu yıl erkeklere gönülden kopan bir özürle, kırgınlıkları arkada bırakarak özgürleşmek için ilham veriyor.

Çukur dizisi televizyon tarihinde bir ilke imza attı! Çok ilginç bir durum yaşandı! 15
Geçtiğimiz yıl ilk tabuyu “Erkekler de Ağlar” diyerek yıkmak için adım atan marka, bu yıl ise “Kırdıysak Özür Dileriz” diyerek erkekleri kendilerini ifade etmekte özgürleştiriyor. 23 Nisan Pazartesi akşamı ise Çukur erkeklerini özgürleştirmek için harekete geçti.

ÇUKUR TÜM BÖLÜMLER, SAHNELER VE VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN