Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur, Kadın, Avlu, İstanbullu Gelin, Elimi Bırakma gibi dizilerimizin tüm dünyada kaç kişi tarafından izlendiğine çok şaşıracaksınız!

Çukur, Kadın, Avlu, İstanbullu Gelin, Elimi Bırakma gibi dizilerimizin tüm dünyada kaç kişi tarafından izlendiğine çok şaşıracaksınız!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Dizi sektörümüzün son yıllarda yurtdışında büyük bir ilgiyle karşılanan projeleri, sosyal medyanın da yaygınlaşması ile birlikte milyonlarca kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Türkiye’deki sinema ve dizi sektörü, yabancı ülkelerden merakla takip ediliyor.

Ekrana gelen yüzlerce dizimiz, uzun yıllardır pek çok farklı ülkeye satılıyor. Bir dönem Brezilya dizilerinin dünyadaki etkisini bu kez Türk dizileri ortaya koyarken, aynı zamanda giderek daha da özel yapımların çekilmesi ve dijital platformların yaygınlaşması ile sektör de büyüyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde hayranlar ediniyor Türk oyuncular. Kimi zaman dizilerimiz bir öğrencinin tezine konu oluyor, kimi zaman dünyaca ünlü törenlerden ödüllerle dönüyor. Son dönemde yaşanan bu gelişmelerle birlikte Türk dizileriyle ilgili ortaya çıkan çarpıcı bir bilgi, İspanyol basınında ele alındı.

Çukur, Kadın, Avlu, İstanbullu Gelin, Elimi Bırakma gibi dizilerimizin tüm dünyada kaç kişi tarafından izlendiğine çok şaşıracaksınız! 7

TV Eleştirmeni ve Köşe Yazarı Sina Koloğlu, sosyal medya hesabından verdiği bilgide, ‘Diez Munitos’ isimli İspanya’nın ünlü bir magazin dergisinde Türk dizileri ile ilgili dikkat çeken bir araştırma sonuçlarını yayınladı. Dergide Türk dizilerinin dünyada ve İspanya’daki etkisini anlatan bir haberin yer aldığını belirten Koloğlu, senaryoların özelliği, kendi star isimlerini yaratması ve Türkiye’ye seyahatlerin artışına kadar geniş bir bilgi verildiğini aktarmakta.

Dergide yer alan haberdeki bir ayrıntının altını çizen Sina Koloğlu, şöyle devam ediyor: “Yazıda, dünyada yaklaşık 600 milyon izleyicinin bugüne kadar mutlaka bir Türk dizisi izlediği belirtiliyor. Türkiye’de şehirlerin tarihi mekanların değil, bazı semtlerin bile bu diziler vasıtası ile tanınır olduğu yazıyor. Örnek olarak ‘Kadın’ dizisinde Bahar’ın oturdu Tarlabaşı kösterilmiş. Tüm dünyada bilinen bir semt olmuş.”