Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur, Yasak Elma gibi dizileri çok etkileyecek televizyonların yeni yol haritası!

Çukur, Yasak Elma gibi dizileri çok etkileyecek televizyonların yeni yol haritası!

tarafından ker_def

Milliyet Cadde yazarlarından Sinan Biçici, dizilerin sürelerinin 60 dakikaya ineceği ve 2 dizili günlerin geleceği ile ilgili tartışmalara katıldı. Biçici, 2 dizili günlerin nasıl olabileceğine yönelik öngörülerde bulundu:

İki dizili günler nasıl olur?

Hatırlayacaksınız, eskiden kanallar bir geceyi tek diziyle kapatmazdı. 20.00-22.00 (PT 1), 22.00-24.00 (PT 2) saatleri arasında iki program olurdu. Geçtiğimiz hafta Habertürk’ten Mustafa Doğan yazmıştı: ‘İki dizili günlere dönüyoruz’ diye. ATV ve Kanal D ortak reklam havuzu yapacak, birim fiyatlarını yükseltecek ve böylece bir akşamda iki dizi yayınlanacakmış. Aslında kanal yöneticileri ve yapımcılarla her görüşmemizde bunu gündeme getiriyoruz. Herkes “İyi olur” diyor ama kimse bir adım atmıyordu.
Kurtuluş yolu bu!

Eski sisteme dönersek, kimse zarar görmez ama çok faydası olur. Mesela dizi ya da programlar 3-4 saat sürmez. Dizi süreleri kısalırsa, internete kaçan seyirci de geri kazanılabilir. ‘Tehlikeli Karım’, ve ‘Klavye Delikanlıları’ gibi işler PT 2’de 60 dakika yayınlanabilseydi şansı daha yüksek olabilirdi.

Çocuklara uygun işler PT 1’de, yetişkinlere uygun yapımlar PT 2’de yayınlanabilir. Sekiz yaşındaki çocuğunuzla ‘Çukur’ ya da ‘Yasak Elma’ izlemezsiniz. Bir kanal beş değil, en az 10 dizi yayınlayabildiği için farklı türler deneme şansı bulabilir.

ÇUKUR DİZİSİ TÜM BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Çukur, Yasak Elma gibi dizileri çok etkileyecek televizyonların yeni yol haritası! 7

YASAK ELMA DİZİSİ TÜM BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Örneğin FOX’un dört dizisi gelecek sezon devam edecek. Bir dizilik yeri var. Bütün yapımcılar o yeri almaya çalışıyor. Böyle olunca, rekabet çok ölümcül… Daha çok seçenek şansı ortaya çıkarsa daha iyi işler izleyebiliriz.

Televizyonların en büyük eksiği, sadece dizi yapmaları. Programlarda reyting almak diziden zor çünkü. Ama iddialı olduğu yapımı PT 1’de yayınlayıp, PT 2‘de program denemeleri yapabilir.