Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur’un adı ile anılmak, Üç Kuruş için pek de iyi olmadı!

Çukur’un adı ile anılmak, Üç Kuruş için pek de iyi olmadı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Çukur dizisi, Show TV’nin fenomen yapımlarından birisiydi. Efsane bir dizi olarak anılan Çukur, geçtiğimiz yıl 5. sezonu ile ekranlara veda etmişti. Dizi, yayınlandığı sezonlar boyunca büyük bir ilgi ile takip edildi ve hala da konuşulmaya devam ediyor.

Show TV, yeni sezonda Pazartesi akşamlarının yeni fenomen dizisi adayı olarak Üç Kuruş dizisini gösterdi. Üç Kuruş, ilk lanse edilmeye başladığı günden itibaren Çukur’un adıyla anıldı. Adeta yeni bir fenomen yapımın geldiği işaretleri verildi.

Hal böyle olunca izleyicinin de beklentisi büyük oldu. Ancak bu durum, Çukur gibi güçlü ve ekrana damga vuran bir yapımın ardından gelecek herhangi bir proje için bile dezavantajlı bir durum olacaktı! Ki Üç Kuruş için de öyle oldu! Adeta Çukur’un gölgesinde sezona başlayan Üç Kuruş, beklentiler çok yüksek olunca, izleyiciden tersi yönde bir tavır aldı.

Uraz Kaygılaroğlu ve Ekin Koç’un başrolünde oynadığı dizi, bir Roman mahallesinde geçen hikaye olarak, aslında hiç Çukur ile adı anılmadan ekrana getirilseydi, sanki durum daha başka türlü olurdu! Beklentiyi baştan Çukur’un başarısı ve fenomenliği üzerinden kurunca, Üç Kuruş dizisi ekrana zaten büyük iddia ile geldi.

Çukur'un adı ile anılmak, Üç Kuruş için pek de iyi olmadı! 9

İzleyici de Çukur’u aradı bu yeni yapımda. Sanki unutulmaz dizi Çukur’u özleyenler için bir devam niteliğinde gibi gösterildi Üç Kuruş. Fakat bu durum, aslında kendi içinde oyunculuklarıyla, hikayesiyle zaten güçlü olan yapımın elini güçlendirmek yerine, istemeden de olsa zayıflatmıştı!

Baştan bu şekilde kurgulanmasa ve Üç Kuruş, Çukur ile hiç anılmasaydı durum çok başka mı olurdu bilinmez ama varolan durum üzerinden bir yorum yapılacaksa, en azından, reytinglerine bakılarak, Çukur’un Üç Kuruş dizisi üzerinde bir etkisi olmadığını söylemek yanlış olmaz!

Çukur'un adı ile anılmak, Üç Kuruş için pek de iyi olmadı! 10

Pek çok izleyicinin Çukur’u aradığı, ondan bir parça bulmayı umduğu Üç Kuruş dizisi, kimi izleyicileri tatmin etse de kimilerinin de beklediğini bulamayıp gitmesine neden oldu!

Çukur’un 5 sezon boyunca zirvede olduğu ve yine zirvede kapattığı defteri Üç Kuruş ile açmaya çalışmak pek de başarılı olmamışa benziyor! Reytinglerde ilk başlarda iyi giden Üç Kuruş dizisinin, giderek aynı etkiyi yaratamadığı, yanlış bir strateji izlendiğinin de bir göstergesi adeta!

Ay Yapım’ın İçerde dizisi ile başlayan ve daha sonra da Çukur ile devam eden fenomen olma yolundaki işleri arasında Üç Kuruş’u saymak diğer iki dizi için de biraz haksızlık olacak gibi duruyor! Bu hafta ekrana gelen Üç Kuruş’un 12. bölüm reytingleri kötü olmasa da pek de iyi sayılmaz diğer iki fenomen yapıma bakılınca! Adeta Çukur’un gölgesinde başlamak, Üç Kuruş için olumsuz bir durum oluşturmuş gibi!

Pazartesi akşamları yayınlanan ve 5. sezonunda bile birinci olmayı başaran Yasak Elma dizisi ile ekranın yeni yapımı ve iddialı yapımı Alparslan Büyük Selçuklu dizilerinden sonra Üç Kuruş, manidar bir şekilde ancak 3. sırada yer bulabiliyor!

Çukur'un adı ile anılmak, Üç Kuruş için pek de iyi olmadı! 11

Nesrin Cavadzade, Zafer Algöz, Aslıhan Malbora’nın da başarılı oyunculukları ile dikkatleri çeken bir yapım olarak başlayan Üç Kuruş’un, Çukur’a atıfta bulunulmasıyla, kendi adına toplayacağı ilgiyi yanlış bir yerden toplayarak sonrasında ise beklentiyi vermeyen diziye dönüştü!

Dizi, 12.bölümü tüm kişilerde 7., AB grubunda ortalamanın altına düşen reytingler ile 9., oldu ve ABC1’de ise ortalama oranları yakalayarak 8. sırada yer aldı.