Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Deniz Işın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Deniz Işın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Deniz Işın, 28 Mayıs 1992 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Deniz Işın
Doğum Tarihi: 28 Mayıs 1992
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.69 m.
Kilosu:  54 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Mavi
Kardeşleri: Bir kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/deniz.isin/
Evcil Hayvanları: Kedisi Watson.

Deniz Işın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  Bir kardeşi var. “Annem, babam ve kardeşim esmer. Ailedeki tek açık tenli ve sarışın kişi benim.”

Çocukluk yılları: Küçükken çok utangaç, sessiz, hatta biraz da asosyal bir çocuktu. “Çocukken eve misafir gelmesini çok severdim. Bunun en büyük sebebiyse; annemle babamı belki de defalarca dinlediğim gençlik, evlilik anılarını anlatırken izlemekti.”

Eğitim hayatı: Ege Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu. Yüksek Lisansını Ege Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği’nde yaptı. 2 sene İzmir’de, bir sene de İstanbul’da oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Lise yıllarında çok utangaçtı tiyatro kulübüne girdiğinde sahnede rol yapan insanları görünce olay yerinden koşarak uzaklaşıyordu. “Oyunculuğa duyduğum ilgiyi yeniden keşfetmem bir uygulamaya, video çekmemle başladı. Ardından hayallerimin peşinden gitmek için İzmir Sahne Tozu Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldım. Eğitim alırken hocama, ‘Herkes isteyerek ya da istemeyerek yaptığı meslekle evlidir, ben de kimya mühendisliği ile evliyim. Fakat bu sıralar tiyatroyla yasak aşk yaşıyorum’ cümlesini kurduğumu hatırlıyorum. Çünkü bir süre,  mühendis olarak çalıştığım şirketten istifa ettim ve ailemden gizli, gelen reklam tekliflerini kabul ederek, gerçek aşkım olan oyunculuğun peşinden koşmaya başladım. Sonra ‘Her Yerde Sen’ dizisi ile ekran maceram başladı.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Her Yerde Sen’ dizisinde canlandırdığı ‘Merve’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘İyi Günde Kötü Günde’ dizisinde canlandırdığı ‘Seda’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal: Boş vakitlerini arkadaşlarıyla ve sevdikleriyle geçirmeyi seviyor. “Özellikle kötü geçen bir günde, moralimi düzeltmek için, genelde arkadaşlarımla dertleşmeyi seviyorum. Çünkü 10 dakika dertleşiyorsak, bir saat gülüyoruz ve bu bana çok iyi geliyor. Bir de kedim var Watson; onu mıncıkladıkça tüm negatif enerjim gidiyor.”

Kariyer planı: Oyunculuk kariyerini komediyle sınırlamıyor ancak komedi yaparken kendisini özgür ve rahat hissediyor. “Komedi türü özellikle ülkemizde genellikle erkeklerle özdeşleştiriliyor. Maalesef böyle bir algı var ama ülkemizdeki kadın komedyenlere bakıldığında o kadar güzel yazan, oynayan, güldüren, zeki kadınlar var ki.  Gupse Özay bana ‘Çok azız Deniz, kendi değerini bil’ demişti. Birçok zeki ve komik kadın belki de cesaret edemediği için evinde oturuyor. Hala gelişmekte olan bir ülkeyiz, bu da bazı toplumsal körlükleri beraberinde getiriyor. Komediyi kadın-erkek olarak ayırmak dahi doğru değil bana kalırsa.”

Gelecek Hayali: Hayalleri her gün birinden bir diğerine evriliyor. “Şu hayalim var ve onu başardıktan sonra her şey tamam diyemem. Yazmak, oynamak, hatta belki yönetmek, müzikalde yer almak.  Çoğaltabilirim bu örnekleri; çünkü oyunculuk zaten benim en büyük hayalimdi. Her aşamasında da en büyük hayallerimi gerçekleştirmiş olacağım.”

Erkekte çekicilik kriteri: Sadece kadın erkek olarak değil;  tüm insanlara gülmeyi çok yakıştırıyor. “Erkeklerde de dikkatimi çeken sanırım içten, eğlenceli gülüş oluyor. Bir de ellere çok dikkat ediyorum. Tamam erkek eli, kadın elinden yapılı ama yine de kibar olmalı.”

Deniz Işın Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Sosyal medya ile arası nasıl: Instagram’da çok aktif.  Sosyal medyayı kullanmaktan keyif alıyor. “Sosyal medyada paylaştığım her şeyi keyif için yapıyorum. Beğenmediğim bir skeci sadece etkileşim olsun diye paylaşmayı pek tercih etmiyorum. Oyunculuğa duyduğum heyecanı sosyal medyada keşfettim, kendimi dışarıdan izleyebilme ve değerlendirebilme yetisi kazandım. Kariyerime katkısıysa, beni birçok değerli oyuncuya ulaştırması oldu tabii ki. İdol aldığım oyuncular tarafından sosyal medyada takip edilmek, doğru şeyler yaptığımı hissettirdi bana ve bu da çalışma azmimi tetikledi. Doğru kullanıldığında sosyal medya büyük bir nimet; adeta kendi sahnenizi oluşturma imkanı tanıyor size.”

En sevdiği şehir: Avrupa’da Amsterdam, Türkiye’de İzmir.

Hangi filmden etkilendi? Aşkı en güzel anlatan film dediği Dirty Dancing’den etkilendi.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Sefirin Kızı / Sahra Yalçın

2020- İyi Günde Kötü Günde / Seda

2019- Atiye

2019- Her Yerde Sen / Merve Mutlu