Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Anıl İlter Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Anıl İlter Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Anıl İlter, 3 Nisan 1981 tarihinde Kocaeli’de doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve sunucu.

Adı: Anıl İlter
Doğum Tarihi: 3 Nisan 1981
Doğum Yeri: Kocaeli
Boyu: 1.80 m.
Kilosu:  80 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Ela
Saç Rengi: Siyah
Annesi: Nermin İlter
Babası: Bülent İlter
Çocuğu: Nil İlter
Kardeşleri: Bir erkek kardeşi var.
Instagram: https://www.instagram.com/anililter/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Anıl İlter Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Kocaeli’de doğdu büyüdü, bir abisi var. 2009 yılında internetten tanıştığı İpek İlter ile evlendi 2019 yılında boşanan çiftin Nil adında bir kız çocukları var. “ Biz iki erkek kardeşiz. Aramızda üç yaş fark var. Çok yaramazdık, sık kavga ederdik. Ama askerden sonra düzeldik, şimdi çok iyiyiz. Ataerkil bir ailede büyüdüm ben. Hatta torunun babamı ne kadar değiştirdiğini gördüm. Şimdi babamı yerlerde, Nil’le oynarken görüyorum. Bizim ailede, kuzenler de herkes erkek. Bu yüzden abimden ve benden bir kız gelince bizimkiler çok mutlu oldu. Hatta annem ‘Erkek evlat yetiştirmek mermer kemirmekmiş ama kız evlat yetiştirmek pamuk şeker gibiymiş’ der her zaman.”

Eğitim hayatı: Kocaeli Üniversitesi Spor Akademisi’nden mezun oldu.

Oyunculuğa nasıl başladı: Mesleğe sunuculukla başladı, oyunculuk sonrasında geldi. Üniversitede okurken yerel bir televizyon kanalında da sunuculuk yapıyordu. “Kocaeli Spor Akademisi’nden mezunum. İzmit’te doğup büyüdüm ben. İstanbul’un yakın oluşu bir avantajdı okurken rehberlik yapmaya geliyordum. Turizm rehberliği yaptım bir süre. Sonrasında üniversitedeki bölüm başkanım bir etkinlikte sunum yapmamı istedi. Ardından yerel bir kanalda sunuculuk yaptım. Birkaç televizyon programı derken sonrasında ilk olarak ‘Ece’ dizisinden bana bir teklif geldi. O zaman oyunculukla ilgili hiçbir deneyimim yoktu. O dizide 26 bölüm oynadım. Sonrasında küçük bölüm rolleriyle dizilere devam ettim. Ardından ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisi geldi. Çok iddialı bir yapım olduğu için başlarda çok tedirgin olmuştum. Yeterli bir deneyimim yoktu ama yönetmenimiz sayesinde çok şey öğrendim. Sonrasında sunuculukla ilgili teklifler gelmeye başladı. Özel gecelerde, lansman toplantılarında aktif sunuculuk yaptım her zaman, şu anda da yapmaya devam ediyorum. Sunuculuğun ayrı bir tadı var.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Ece’ dizisinde canlandırdığı ‘Oğuz’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisinde canlandırdığı ‘Sedat’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Eğlenceli, enerjik, doğal, sempatik.

Sette nasıl birisi? Sete giderken ona enerji vermesi için Beşiktaş marşları dinliyor. “Beşiktaşlı olmak bunu gerektiriyor.”

En büyük tutkusu ne? Koyu Beşiktaş tarafları. “Beşiktaş ‘aşk’tır. Tutmak için bir sebep yoktur. Karşılıksız bir aşktır. Tribünde olmayı, Beşiktaşlı olmayı çok seviyorum. Rengim hep siyah- beyaz. Oyuncu arkadaşım Berk Oktay da iyi bir Beşiktaşlı. Biz her maça beraber gideriz. Böyle bir ekibimiz var oyuncu kadrosu.”

İlk sinema filmi: Leyla Yılmaz / Bir Avuç Deniz

Hayata bakışı: Kendisini hayatın akışına bırakıyor. Hayat ne getiriyorsa onu kabul ediyorum. Sıkıştığım zaman ‘Allah’ım bana bir şifre yolla’ dediğim çok olur ve gerçekten ardından mutlaka bir şey gerçekleşir.”

Anıl İlter Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: Sunuculuk ve oyunculuk, ikisinden de ayrı ayrı zevk alıyor. “İkisi de çok farklı. Oyunculukta başka bir kişi olabiliyorsunuz. Olmadığın biri haline dönüşüyorsun, onun gibi düşünmeye başlıyorsun, onun gibi hareket ediyorsun. Dolayısıyla seni farklı bir dünyaya sokuyor. Bu çok keyifli. Sunuculuk ise biraz kendin olman, izleyiciye kendi halini kabul ettirmen ve sevdirmen lazım. İkisinin de farklı güzellikleri var. Sunuculuk yaparken insanların kendim olarak beni sevmeleri hoşuma gidiyor, oyunculuk yaparken de oynadığım bambaşka bir karakteri sevdiriyor olmak çok güzel. İkisini iyi kötü anlamında kıyaslayamam ama farklılıkları bu yönde. Sunuculuk biraz daha sıcak olduğum, kendim olmayı sevdiğim bir yer olduğu için daha özgür hissediyorum.”

Kariyer planı: İlla şu karakteri oynayayım diye bir istediği yok, her karakterin içinde farklı şeyler yaratabileceğine inanıyor. Ayrıca senaryo yazıyor. “Arkadaşlarımla beraber hikayesi bana ait olan bir senaryo yazdık. Bu bir komedi filmi olacak. Enerjisi yüksek işleri seviyorum. Çok sinema teklifi geliyor. Teklif edilen sinema filmleri genelde romantik komedi tarzının çok fazla olduğunu görüyorum.  Bu da muhtemelen farklı mecralarda gördükleri farklı enerjiyi sinema filminde de kullanmamı istemelerinden ötürüdür.”

Gelecek Hayali: Uzun vadeli planlar yapmıyor. Hiçbir zaman 5- 10 yıllık hedefleri olmuyor. “Önüme gelen iş benim hedefim oldu. Bunu en iyi şekilde yaparsan 5- 10 yıl sonra maksimumda kendini nerde görmek istiyorsan önündeki ilk hedefleri en iyi şekilde yaptığın sürece on yıllık hedefinin üstüne de çıkman mümkün. Dolayısıyla kısa süreli hayat sana ne getiriyorsa onu en iyi şekilde yapmak, sana güvenenleri mahcup etmemek üzerine kurulu bir hayat tarzım var. Bu güne kadar güvenenleri mahcup etmemeye çalıştım.”

Sosyal medya ile arası nasıl: Sosyal medyayı kullanmayı seviyor. “Facebook daha az ama Twitter’ı sık kullanıyorum. Instagram ve Vine’da da aktifim. Karşılıklı sohbeti çok seviyorum, herkese cevap vermeye çalışırım mutlaka. Tanımadığım insanlardan reaksiyon almayı seviyorum.”

Kimlere hayranlık duyar? Haluk Bilginer ve Altan Erkekli’ye hayranlık duyuyor. “Haluk Bilginer hayatımızın vazgeçilmezi. Altan Erkekli ile de oynamayı çok  isterdim ve bu hayalimi gerçekleştirdim. İnşallah bir gün Haluk Bilginer’le de beraber oynarım. O en büyük hayalimdir.”

DİZİLERİ

2008 – Ece / Oğuz

2006– Ölümsüz Kahramanlar / Süleyman

2008 – Gece Gündüz / Serdar

2009 – Aile Reisi / Fuat

2010- Öyle Bir Geçer Zaman ki / Sedat

2010 – Kavak Yelleri

2013 – Kahireli Palas / Murat

2014 – Kızıl Elma / Sinan Oksu

2014 – Üç Arkadaş / Mahir

2015 – Kara Ekmek / Ali

2016 – Şahane Damat / Engin

2016 – İlişki Durumu: Evli / Erkut

2017 – Türk Malı / Onur

2018 – Bir Mucize Olsun / Yağız Sancaktar

2017/ 2019 – İstanbullu Gelin / Mert

2020 – Sen Çal Kapımı / Engin Sezgin

SİNEMA FİLMLERİ

2011 –Bir Avuç Deniz / Emre

2015 –Köstebekgiller: Perili Orman / Muhsin

2016- Hayati Tehlike

2017- Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu/ Tolga

SUNUCULUK YAPTIĞI YAPIMLAR

2014- Fazla Mesai/ TRT

2015- Sıra Sende Avrupa  / TRT Avaz

2017 Sıra Sende Türkiye / TRT

2017- FotoMoto / Turkmax