Ana sayfa Dizi Analiz Destan dizisinde büyük hesaplaşma yaşandı!

Destan dizisinde büyük hesaplaşma yaşandı!

tarafından ker_def

Ekranların yeni fenomeni ‘Destan’, merakla beklenen 24’üncü bölümüyle atv ekranında izleyiciyle buluştu, gördüğü büyük ilgi ile çok izlendi ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. #DestansıAşk etiketiyle sosyal medyada çok konuşulan ‘Destan’, Türkiye ve dünya gündeminde uzun süre üst sıralarda yer aldı.

‘Destan’ın 24’üncü bölümünde Kam Arçuray’ın tedavileri sonunda Batuga gözlerini açarak yeni bir başlangıca uyanır. Adeta yeniden doğan Batuga; Çolpan, Kuzubeg, Gökbenler ve Dağbanlardan oluşan ordusunun başına geçer. İtbarakların atası Barak Han’ın tacını bulmak için Gök Saraya giren Akkız, Yaman ve Sırma‘yı Gökbenler tarafından esir alınmaktan son anda Mei Jin kurtarırken Kaya; Alpagu Han’ı öldürmediği ve elinde koz olarak tuttuğunu öğrendiği Obar’la hesaplaşmak için işgal altındaki Batı Gök Kağanlığına gider.

Obar’la yeniden anlaşmak için Barak Han’ın tacının elinde olduğunu söyleyen Kaya, Mei Jin’in gönderdiği bitikle şok olur. Mei Jin’in isimsiz gönderdiği bitigde Barak Han’ın tacının ellerinde olduğu ve Alpagu, Temur ve Saltuk karşılığında takas için Bozat Çayırı’na gelmesi yazılıdır. Kaya’yı esir alarak kendine kalkan yapan Obar; Alpagu Han, Temur ve Saltuk’u alarak takas alanına gelir. Takas alanında Mei Jin’in elindeki sandıkta Barak Han’ın tacını gören Obar, tacı almak istediğinde İtbarakların üzerine oklar yağar. İtbaraklar ve Akkız’ın komuta ettiği Dağbanlar arasında ölesiye bir savaş başlar. Akkız ise Obar’la vuruşur.

Obar kılıcını Akkız’ın boynuna dayadığında elinde gürzü sallayarak Batuga çıka gelir. Duruşunda büyük bir kahramanın heybeti vardır. Kendinden emindir. Çolak da değil, sakat da değil her zamankinden daha heybetli görünmektedir. Batuga’nın komutuyla birlikte Dağbanlar ve Kuzubeg ile gelen Gökbenler coşkulu bir şekilde İtbarakların üstüne koşar. Akkız da Batuga’nın gelmesiyle yeniden bir kahraman gibi çarpışmaya başlar. Batuga, Obar’ı yaralamasıyla İtbaraklar geri çekilirler.

Batuga; Akkız, Alpagu Han, Temur, Kaya ve Saltuk’u İtbarakların elinden kurtarır. Batuga savaşta Obar’ı yaralarken Barak Han’ın tacının İtbarakların eline geçmesini engellemiştir. Oğlu Kaya’nın İtbaraklarla ilişkisinden şüphelenen Alpagu, Ulu Ece’yi Rus Varegi babasından yardım karşılığı zindandan çıkarır. Alpagu, Kaya ve Ulu Ece’nin yargısını İtbaraklarla yaptığı savaş sonrasına erteler. Çift Başlı Kurt olan Batuga ve onun pençesi olan Akkız’ın yaşadıkları onları birbirlerine daha da yakınlaştırır.

Akkız ve Batuga yan yana uzanmış göğü seyrederken Batuga “Eksik halimle sevdin, sevginle tamamladın beni. Senin koşulsuz sevgin olmasa yeniden doğamazdım ben ” diyerek yeniden doğuşunu Akkız’a borçlu olduğunu söyler. Akkız “Eksikliğini görmedim hiçbir vakit. Sana baktığım her an cesur yüreğini gördüm, yüreğindeki gücü gördüm… “sözleri ardından Batuga ve Akkız birbirlerine aşkla bakarlar. Barak Han’ın tacını Ulu Kam Esrigün’e götürürken Batuga, Akkız’a onu sevdiğini söyleyerek aşkını itiraf eder. Obar’ın, Kamının hazırladığı büyülü karışımla Gök Saray’a sızan İtbaraklar Saltuk’u öldürürler.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek.