Ana sayfa Dizi Analiz Destan dizisinde Ulu Ece yolun sonuna mı geldi?

Destan dizisinde Ulu Ece yolun sonuna mı geldi?

tarafından ker_def

Ekran yolculuğunu reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde sürdüren ‘Destan’, atv’de salı akşamı 20.00’de yayınlanacak on yedinci bölümüyle nefesleri kesecek ve yine çok konuşulacak. Ebru Şahin ve Edip Tepeli ikilisinin etkili uyumunun yanı sıra, Selim Bayraktar’ın da ustalık eseri performansı dizinin itici gücü oldu.

‘Destan’ın on yedinci bölümüne Batuga ve Akkız’ın, Gök Hanlığı’nı tekrar birleştirmek ve kardeş kanı dökülmesini önlemek için Hanlığı ele geçirme mücadelesi damga vuracak. Dizide Deniz Barut’un canlandırdığı Ulu Ece karakteri 17. bölümde öne çıkan isimlerin başında geliyor. Kurduğu tuzak ile Tılsım Hatunun ölümüne neden olan Ulu Ece için her şey kötüye gidiyor.

ULU ECE İÇİN YOLUN SONU MU?

Akkız anasını bulmak için çıktığı yolculukta hiç beklemediği sürprizlerle karşılaşır. Batuga’da babasına gerçekleri anlattığında hiç beklemediği bir tepki görür. Taizu ve Vargı, ölümden kurtulmak için kaçarlar ama Batuga ile arkadaşları buna hazırdır, çok önceden tüm yolları kesmişlerdir. Taizu ve Vargı’nın akıbetleri ne olacak? Kurduğu oyunla Tılsım Hatun’un ölmesine sebep olan Ulu Ece için yolun sonu mu? Vargı, Ulu Ece’yi ele verecek mi?

AKKIZ VE BATUGA DUYGULARINI SAKLAYAMIYORLAR

Batuga bölünen ülkesini birleştirmek ve Balamir’in iktidar hırsından kurtulmak için Alpagu Han’ı istemeyen boy beglerine kendi hanlığını teklif eder ancak çolak olup çift eliyle kılıç tutamaması onun önündeki kapıları kapatır. Akkız’ın “babalarınızın boyunları kesen çift elli zalim Han yerine boylarınızı doyuran çift başlı bir kurt daha iyi değil mi?” isyanı bile kabul görmez. Batuga ve Akkız da o çolak kolu iyileştirmenin yolunu ararlar. İyileştirme çabası, Akkız’ın ve Batuga’nın birbirlerine karşu duygularını saklayamamalarına neden olur. Akkız ve Batuga boy beglerini ikna edip Hanlığı ele geçirelebilecek mi? Savaşı engelleyip, kardeş kanının dökülmesine mani olabilecekler mi?

Destan dizisinde Ulu Ece yolun sonuna mı geldi? 7

BALAMİR VE ÇOPLAN’IN SONLARI

Alpagu Han; Tılsım’la ilgili gerçekleri öğrenince büyük bir iç hesaplaşma yaşar ama bir Han olarak acısının değil devletinin peşine düşer, ona başkaldıranları avlamaya koyulur… Akkız’ın üzerinden, kendisine başkaldıranlar için bir oyun kurar. Batuga’nın boy begleriyle yaptığı meclisi basan Alpagu Han, Balamir’i oklar ve Çolpan’ı kılıç darbeleriyle yaralar. Balamir ve Çolpan’ı bekleyen akıbet ne olacak? Akkız, Alpagu Han’ı durdurabilecek mi?

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in kaleme aldığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek.