Ana sayfa Dizi Arşivi Diriliş Ertuğrul | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Diriliş Ertuğrul | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/ Özel Analiz – Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan ve Esra Bilgiç’in paylaştıkları ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi 10 Aralık 2014 tarihinde yayımlandığı ilk bölümü ile birlikte reytinglere damgasını vurdu. Tarihe ışık tutan dizi için hazırlıklar 6 ay öncesinden başladı. Oyuncuların tamamına at binicilik dersleri verilirken, erkek oyuncular kılıç kullanma dersi de aldı.

Dizi için 1000’e yakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan yapıldı. Kostümlerde ve börklerde kullanılan mücevherler takılar, sanatta kullanılan bakırlar, kılıçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiye’nin her yerinden toplatıldı. Ahşap malzemeler tek tek elle yapıldı.Efsane dizinin özellikle savaş sahneleri tam puan alırken, bir çok ülkede de ekrana geldi. Ertuğrul Bey’i canlandıran Engin Altan Düzyatan, oyunculuk kariyerinde adeta zirveye çıktı. Ödüllere damga vuran Diriliş Ertuğrul, dünya çapında da büyük bir etki yarattı.

Diriliş Ertuğrul | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: TRT 1

Yapımcı: Tekden Film

Türü: Tarih

Yayın Tarihi: 10 Aralık 2014

Final Tarihi: 29 Mayıs 2019

Mekan: İstanbul

Süresi: 120 dakika

Bölüm: 150

Sezon: 5

Müzik: Alpay Göktekin, Zeynep Alasya.

Başrol: Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, Esra Bilgiç

Oyuncular: Hande Soral, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, İlker Aksum, Serdar Gökhan, Kaan Taşaner, Emre Üçtepe, Kerem Bekişoğlu, Ayberk Pekcan,

Arif Diren, Burçin Abdullah, Kayra Şenocak, Hande Subaşı, Aslıhan Güner

Gürbey İleri, Orhan Kılıç

Senarist: Mehmet Bozdağ, Atilla Engin

Yönetmen: Metin Günay

TÜM HABERLER

Diriliş Ertuğrul dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/DirilisDizisi

Facebook: https://www.facebook.com/Dirilisdizisi

Instagram: https://www.instagram.com/dirilisdizisi/

Youtube: https://www.youtube.com/user/dirilisdizisi

Resmi internet sayfası: https://www.trtizle.com/diziler/dirilis-ertugrul

HİKAYESİ

Diriliş Ertuğrul dizisi , dünyanın kaderini belirleyen adamın hikayesi. “O; Güneşi bayrak, göğü çadır eyleyip kısraklarını uçsuz bucaksız ovalara sürdü. Yağız yeri titretip, mavi göğü deldi. Pusatlarını yar eyleyip, ordularını gür kıldı. Daha çok denize, daha çok toprağa ilahi muştuyu taşıdı. Dünyanın iki hükümdara dar geldiğine inandı. Ve dünyayı bir hükümdara yar kıldı.

Süleymanşah oğlu Ertuğrul ümitlerin tükendiği bir çağda dirilişin adı oldu. ”13. Yüzyıl Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri, vahşi Moğollar ve zalim Türkmen beyleri onun en büyük düşmanlarıydı. Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu.

Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul’un hikayesinde gizliydi. Ertuğrul’un, İbn-i Arabi’den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı. Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz. “Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler; Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm; Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik; Bu destanda büyüleyici bir aşk var.

Diriliş Ertuğrul | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

MEKANLAR

Diriliş Ertuğrul dizisi için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikası’na 2 plato kuruldu. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kuruldu. Diriliş “Ertuğrul” set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor. Beykoz Kundura Fabrikası’nda 6000 m2’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekanı, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m2’lik açık alana Halep Çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.

KARAKTERLER

Engin Altan Düzyatan-Ertuğrul Bey

Hülya Darcan-Hayme Ana

Esra Bilgiç-Halime Hatun

Hande Soral- İlbilge

Cengiz Coşkun- Turgut Alp

Nurettin Sönmez-Bamsi Beyrek

İlker Aksum-Dragos

Serdar Gökhan-Süleyman Şah

Kaan Taşaner-Gündoğdu

Emre Üçtepe-Osman

Kerem Bekişoğlu-Savci

Ayberk Pekcan-Artuk Bey

Arif Diren-Gündüz

Burçin Abdullah-Hafsa Hatun

Kayra Şenocak-Demirci Aktemür

Celal Al-Hakan Serim-Abdurrahman-Günkut

Hande Subaşı-Aykız

Aslıhan Güner-Karaca Hatun

Gürbey İleri -Sancar

Orhan Kılıç -Atsız

Diriliş Ertuğrul | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK İLGİ

Diriliş Ertuğrul dizisi müthiş prodüksiyonu, başarılı oyunculuk performansı, etkili hikayesi ile sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde büyük bir beğeni kazandı. Engin Altan Düzyatan bile bu kadar büyük bir etki yaratacağını düşünmediğini itiraf etti. 70’ün üzerinde ülkede yayınlanan Diriliş Ertuğrul, her yayınlandığı ülkede izleyicilerden ilgi gördü. Müziklerinden, sözlerine kadar büyük bir yankı yaratan dizi, Türk dizi sektörünün en önemli yapımlarından birisi olmayı başardı.

ETKİLİ SAHNELER

Diriliş Ertuğrul’un efsane sahneleri de hala akıllarda yer alıyor.  Bu sahnelerden bazılarını sizler için araştırdık. Ertuğrul’un Halime’yi kurtarmak için düştüğü tuzak nefesleri kesti.

Ertuğrul Gazi’nin Beylik konuşması…

Boğaç’ın ölümü herkesi şoke ederken, izlenme rekorları kırdı…

Halime’nin Rüyası ve İstanbul’un Fethinin Müjdesi

İşte efsane dizinin hafızalara kazınan final sahnesi…

JENERİK MÜZİĞİ

Diriliş Ertuğrul’un dikkat çeken jenerik ve diğer tüm müzikleri, müzisyen Alpay Göltekin ve eşi Zeynep Alasya tarafından 13. yüzyılın ruhuna ve enstrümanlarına sadık kalınarak özgün olarak üretildi. Jenerik müziği diziye büyük bir renk kattı. Birçok sanatçı bu müziği yorumladı ve sosyal medyada da çok fazla paylaşım yapıldı.

TÜM BÖLÜMLER

Diriliş Ertuğrul dizisinin tüm bölümlerini hem TRT1’in internet sitesindeki arşiv bölümünden hem de yotuube’daki Diriliş Ertuğrul resmi sayfasından izleyebilirsiniz. Youtube’da ayrıca birçok sahneden görüntüleri görebilir, dizinin müziklerine ve fragmanlarına da erişebilirsiniz.