Ana sayfa Dizi Haberleri Diriliş Ertuğrul, Yasak Elma ve Ezel dizileri büyük boykotu kırmayı başardı!

Diriliş Ertuğrul, Yasak Elma ve Ezel dizileri büyük boykotu kırmayı başardı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Arap ülkelerinde Türk dizilerine karşı oluşan havaya dağılmaya başladı… Bundan birkaç yıl önce Türk dizilerinin tüm dünyada zirve yaptığına tanık olduk… Özellikle 2018 yılında bu zirveden aşağıya doğru bir iniş olduğu da sektörün aktörleri tarafından ifade edildi. Ardında da Türkiye’nin dış politikasının da etkisi ile Arap ülkelerinde Türk dizilerine karşı bir boykot başladı.

Bu boykot aslında halktan gelen bir boykot değildi. Ekonomiyi elinde tutan güçler tarafından Türk dizilerinin yayınlanması önce yavaşlatıldı, daha sonra da en alt düzeye kadar indirildi. Fakat artık bu durumun değişmeye başladığının işaretleri geliyor.

Özellikle de 2021 yılında bu boykotun dağılması noktasında çok önemli gelişmeler yaşandı. Televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu da instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda önemli bir detayı gündeme getirdi.

“Arap dünyası Türk dizileri ile barıştı” diyerek yeni gelişmeyi duyuran Sina Koloğlu, Suudi Arabistan’dan bir örnek verdi:

“Türk dizileri dünya tanışması arap ülkeleri ile başladı. Sonra ilişkilerde sorunlar yaşandı ve körfez ülkelerinde Türk dizilerinin yasaklanmasına kadar gitti iş. Şimdi tekrar işler eski günlere döndü. En son örneği Suudi Arabistan’nda hatırı sayılır bir abonesi olan STARZPLAY platformunun 2021 yılı en çok izlenen dizi ve film açıklamasında görüldü. Abonelerin yüzde 24’ü şu üç diziyi izlemiş; ‘Diriliş Ertuğrul’, ‘Yasak Elma’ ve ‘ Ezel’…”

Sina Koloğlu’nun bu mesajından da anlaşıldığı üzere 5 sezon süren ve birçok ülkede de yayınlanan Diriliş Ertuğrul’un başını çektiği Türk dizileri arasında Yasak Elma ve Ezel de çok izlenen yapımlar arasında yer aldı. STARZPLAY isimli platformdaki tüm abonelerin dörtte birinin bu üç diziyi izlemiş olması da çok önemli bir başarı.

Diriliş Ertuğrul, Yasak Elma ve Ezel dizileri büyük boykotu kırmayı başardı! 7