Ana sayfa Dizi Haberleri Disney Plus’taki içerik sorununa Senden Daha Güzel ile yeni başlayan çözüm arayışı!

Disney Plus’taki içerik sorununa Senden Daha Güzel ile yeni başlayan çözüm arayışı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Disney Plus büyük reklamlar ile ve büyük anlaşmalar ile yayın hayatına başladı. Birçok kişi de yeni platforma üye oldu ama ortaya bir başka sorun çıktı. Netflix gibi geniş bir içerik bekleyenler platformun içeriklerinin yeterli olmadığı eleştirilerini getirdi. Engin Akyürek’in hem hikayesini yazdığı hem de başrolünde yer aldığı Kaçış dizisi de 14 Haziran’da platformun yayına başlaması ile birlikte haftalar halinde yayınlandı.

8 bölümlük dizinin her yeni bölümü sanki televizyon kanalı gibi haftalık olarak paylaşıldı. Bu durumun nedeni ise diziyi tek seferde yayınlayıp ilginin kısa sürede sönmesini engellemekti. Disney Plus, yeni gelişen bir platform ve içerik eksikliği de dikkatlerden kaçmıyor. İşte bu soruna çözüm bulmak için de Türkiye sorumluları Cenk Soner ile Mehmet İçağasıoğlu yoğun bir çaba içinde…

Platforma yeni diziler ve sinema filmleri kazandırmak üzere birçok ünlü isim ile anlaşan yetkililer, yapım firmalarına ve oyunculara adeta para yağdırarak bu sorunu kısa sürede çözmek için çaba sergiliyor. Dünyayla Benim Aramda isimli Demet Özdemir, Buğra Gülsoy, Metin Akdülger ve Hafsanur Sancaktutan’ın başrolündeki yeni dizi de Eylül ayında izleyicilerle buluşacak. Romantik komedi hikayesi olan bu dizinin de yine etkisi uzun süreli olsun diye haftada bir bölümünün yayınlanması bekleniyor.

Disney Plus'taki içerik sorununa Senden Daha Güzel ile yeni başlayan çözüm arayışı! 8

Tabii ki Disney Plus’taki bu içerik sıkıntısını çözmek aylar süren çekimler ve montaj ile yeni dizi yaratarak giderilecek bir şey değil. Bu noktada kardeş kuruluş Fox TV’nin dizilerinin de Disney Plus’ta yayınlanmaya başlaması dikkat çekici bir gelişme oldu.

Cemre Baysel ile Burak Çelik ikilisinin başrolünde yer aldığı Senden Daha Güzel dizisinin Fox TV’de ekrana gelmesinin hemen ardından Disney Plus’ta da yayınlanması önemli bir gelişmeydi.

Anlaşılan yeni dönemde Fox TV dizileri ile Disney Plus arasında benzer bir yayın süreci yaşanacak. Fox TV, dizilere büyük yatırım yapıyor ve Disney Plus’ın içerik sorununa da böyle bir yöntem ile bir katkı sağlanması mantıklı bir durum gibi gözüküyor.

Disney Plus'taki içerik sorununa Senden Daha Güzel ile yeni başlayan çözüm arayışı! 9

Ancak Disney Plus’ın üst üste yeni projeler için anlaşmalar yapması ve çok önemli isimleri bağlaması 2023 yılından itibaren platformun çehresinin de değişmesi anlamına gelecek. Zaman içinde birçok proje ortaya çıkacak ve muhtemelen de 2023 yılında bu projelerin birçoğunu izlemeye başlayacağız.

Sonuç olarak, Disney Plus için geçici gibi gözüken ama iki üç yıllık bir süreçte ancak toparlanabilecek bir içerik azlığı sorunu gözüküyor.

Bu durumun en önemli faydası ise Türk dizi ve sinema sektörüne birbiri ardına yeni proje siparişlerinin yapılması olarak çok olumlu yansıyacaktır.