Ana sayfa Dizi Haberleri Disney Plus’tan sonra şimdide HBO geliyor! Türkiye ucuz dizi üretim merkezi oldu!

Disney Plus’tan sonra şimdide HBO geliyor! Türkiye ucuz dizi üretim merkezi oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’in ardından Disney Plus’un 14 Haziran’da Türkiye gibi 42 ülkede daha yayınlarına başlayacağını biliyoruz. Ayrıca Amazon Prime Video’da Ufuk Bayraktar’ın Dayı isimli filminin dijital için yayın hakkını aldı. Ayrıca HBO’nun da yapımcılarla görüşmekte olduğu ve yerli diziler konusunda birbiri ardına atak yapacağı ortaya çıktı.

HBO, 2022 yılının sonlarına doğru pazara giriş yapacak ve yapımcılar ile oyuncular bu platformdan gelecek projelerle de karşılaşacak. HBO’nun ilk atağı da ortaya çıktı. OJO Pictures ile anlaşma yapan platform yetkilileri, Kör Noktası isimli bir diziyi aldı… Usta senarist Elif Usman’ın senaristliğini yaptığı yeni dizinin yönetmeni ise Ahmet Katıksız olacak.

HBO’nun da Türkiye’deki dizi ve sinema filmi üretimine katkı sunacak olması, uluslararası platformların ülkemizi bir içerik üretim merkezi olarak gördüğünün kanıtı… Netflix ile zaten birbiri ardına projeler yapılıyor ve tüm bu işler de dünyanın birçok ülkesinde ön plana çıkıyor.

Türkiye’deki ekonomik durum nedeniyle de tüm yapılan işlerde Batı standartlarına göre çok daha düşük ücretler ödenerek işler çözülebiliyor. Bu durumu bir fırsata çeviren uluslararası platformlar, Türkiye’yi adeta bir dizi üretim merkezi haline dönüştürme niyetlerini saklamıyor.

Türk oyuncular bu sayede yurt dışında geniş kitlelere hitap edebiliyor ve yeni projeler ile birlikte ülkemizin tanıtımına önemli katkılar sunuluyor. Tabii ki oyuncular ve Türk yapım ekipleri de hem mali anlamda hem de yeteneklerini sergileme noktasında bu işten büyük fayda sağlıyor.

Yapımcıların birbiri ardına yeni projeler oluşturduğu ortamda uluslararası platformlar için Türkiye hem güçlü hikayeler ve oyuncuların yer aldığı hem de maliyetlerin daha düşük olduğu bir ülke olarak yükselen yıldız konumuna geliyor.