Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Doğa Rutkay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Doğa Rutkay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Doğa Rutkay Kamal, 30 Ekim 1978 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Doğa Rutkay Kamal
Doğum Tarihi: 30 Ekim 1978
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1,62 m.
Kilosu: 51kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Annesi: Nuran Duru
Babası: Rutkay Aziz
Eşi: Kerimcan Kamal
Çocuğu: Piraye Kamal, Rutkay Kerim Kamal
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/doarutkaykamal/
Evcil Hayvanları: Köpeği ve kedisi var.

Doğa Rutkay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz’in kızı. Anne ve babası 5 yaşındayken boşandı. Annesi ile büyüdü. 3 Eylül 2014 tarihinde televizyoncu- yazar Kerimcan Kamal ile evlendi. Çiftin biri kız diğeri erkek ikiz çocukları var.

Çocukluk yılları: Sosyal bir çocuktu. Ankara Sanat Tiyatrosu’nun ortamında büyüdü. Ankara’nın hayatında özel bir yeri var. “Ankara, bana doğru, dürüst ve samimi olmayı öğretti. Ankaralı olmak ayrıcalıktır. Hala ilkokul öğretmenlerimle görüşüyorum. Ankara, benim çocukluğum, gençliğim. AST’da (Ankara Sanat Tiyatrosu) büyüdüm. Bana yemek yediren insan Altan Erkekli’ydi. Beni anaokulundan alan insan Can Yücel’di, Aziz Nesin’di, Uğur Mumcu’ydu. Bu insanlarla büyüdüm.  Babam tiyatrosuna âşık bir adamdı. Devrimci, kendine göre siyasi çizgisi olan ve buna göre tiyatro yapan birinin katılığı ve kapalılığı vardı. O yüzden babama çok erken yaşta ulaşamadım. İletişimimiz çok geç oldu. Hep ‘Babam nerede, babam gelecek mi?’ diyen bir çocuktum. Bu duruma kıl olmazdım ama.18 yaşında konservatuvarda oyunlarım başlayınca ilişkimiz düzeldi, aynı dilden konuşmaya başladık. Şimdi ise çok çok yakınız. Hatta kadınsal, özel şeylerimi bile biliyor.”

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdi? Tiyatrocu bir babanın kızı olarak yeteneğini keşfetmesi çok uzun zaman almadı ancak çoğu insan ona ‘Rutkay Aziz’in kızı. Onun sayesinde bir yerlere geldi.’ gözüyle baktı. “Böyle düşünenleri asla eleştirmedim, yargılamadım, saygı duyuyorum. Ben yıllarca bu durumu sorun haline getirdim aslında ama bu bir taraftan çok büyük sorumluluk. Rutkay Aziz’in kızıyım, herkes aynı lezzeti bulmak istiyor. Kendi içimde savaşırken sonra bununla savaşmadan barışmam gerektiğini gördüm. Ve evet ‘Ben Rutkay Aziz’in kızıyım. Bu bir avantaj. Neler öğrenebilirim bundan sonra?’ dedim kendime. Tiyatro serüvenimin nasıl başladığını öğretmenlerime sormak lazım.  Çocukluğum sahnede geçti ve sahne benim için ‘kendim olduğum yer’.”

Oyunculuğa ilk adım: 1998 yılında ‘Çiçeği Büyütmek’ dizisi ile oyunculuğa başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Aşkım Aşkım’ dizisinde canlandırdığı ‘Layla Uzun’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Vicdanlı, cana yakın, enerjik, sempatik, duygusal.

Düşünce yapısı: Hissettiği şekilde, kalp ritmine göre yaşayan birisi. Hesapsız, kitapsız, kurgusuz, kesilip biçilmeden yaşamayı seviyor. Aynı zamanda dobra, ruh hali nasılsa öyle davranıyor. “Akrep burcundan gelen karanlık bir tarafım da vardır. Hüznünü, öfkesini, sinirini içinde yaşayanlardanım. Onun dışında Doğa evde neyse dışarıda da o. Toplumun önünde olduğu için daha dikkatli davranan, oturup kalkmasına özen gösteren, örnek teşkil eden tutucu taraflarım vardır. Akrep burcuyum. Benim tersim felakettir. Ama üzüntümü paylaşmayı sevmem. Niye göstereyim? Çıkarım odama, kapımı kapatırım. Hüngür hüngür ağlar, depresyona girerim. Bir iki gün sürer. Ama bunu paylaşmam. Mutlu anlarımı paylaşırım. 20’li yaşlarımda hep kendimi anlatmaya çalışırdım. Bana “O yaşa dön ve kendine bir şey söyle” deseler. Derim ki ‘Bu yaşadıklarının hiçbiri gerçek değil. 35’ten sonra hayat başlıyor’ .Bunu da hep okurdum. ‘Ne oluyor 35’te?’ diye. Oysa efsane değilmiş. Yediğin yemekten aldığın tat bile değişiyor. Seçimlerin de öyle.”

İlk sinema filmi: Çağan Irmak – İrfan Tözüm/ Günaydın İstanbul Kardeş

Hayata bakışı: Kendini bildim bileli hep enerji dolu, yerinde duramaz. Her zaman iyi ve pozitif enerjiye inanıyor. “Öte yandan da işimi çok sevdiğimden herhalde mutlulukla uyanıyorum ve öyle yaşıyorum. Kendimi enerjisi yüksek biri olarak tanımlarım. Birde her zaman iyi insan olmaya çalışıyorum.

İş hayatına bakışı: Komediyi seviyor. İnsanları güldürmek, mutlu etmek hoşuna gidiyor. Bu nedenle yaptığı iş çok içine siniyor.. Her türlü eleştiriye, edep çizgisini aşmadığı sürece müsaade ediyor. “Göz önünde insanlarız, eleştirilmek de işimizin bir gereği. Fikirleri açık açık söyleme konusuna gelince; bu konuda da nazik davranıyorum, yerine ve zamanına göre. Cahil cesaretinden ve tam emin olmadığım konularda ortaya atılmaktan çekinirim, böyle yaşayanlara da zaman zaman şaşırıyorum doğrusu.”

Kariyer planı: Komedi dışında, dram oynamayı tercih etmiyor. “Nuri Bilge Ceylan’a hastayım. Onu çok seviyorum. Ama filminde oynamam zor. Ben mutlu olmalıyım. Öyle stresli, karanlık şeylere gelemiyorum. O yüzden komediyi seviyorum.”

Gelecek Hayali: Hayalperest bir insan değil. Gelecek yıllardaki en büyük hayali, eşi ve çocuklarıyla beraber yaşlanmak. “’Şu dünyada en çok ne istersin?’ deseler, bu ömrü eşimle tamamlamak istediğimi söylerim. Bundan bir gün bile şüphem olmadı. Bunun çok kıymetli bir şey olduğunu bildiğim için çok dikkatli davranıyorum. Her şeyine özen gösteriyorum.”

Doğa Rutkay Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kaygıları: Toplumdaki cehalet, canilik ve zulümler en çok endişe duyduğu konular. Bu tip konularda her zaman sosyal medyada da tepkisini dile getiriyor. “Her daim tepkimi koyuyorum, her zaman da devam edeceğim. Fakat elimden ne gelir bilmiyorum. Bana şimdi kalk şuraya git deseler, derhal gidecekler listesindeyim ama nereye gideceğimi bilmiyorum. Ülkemi ve insanımı çok seviyorum. Her şeyi takip ediyorum ama terbiyem ve bilgim yettikçe konuşmayı tercih eden biriyim. Cahil açıklamalar yapmaktan kaçınırım. Siyaseti sevmiyorum ve anlamam. Ülkemin gidişatı için endişelerim var, ama umutlu hissettiğim şeyler de var. Duyarlı, birbirimizden ayrılmadan, ötekileşmeden, barış içinde, el ele olmayı diliyorum. Tek ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik.”

En çok neye sinirlenir? Bekletilmeye ve saygısızlığa tahammülü yok. . “Ben çok erkenden hazırlandığım için beklemek benim için çok sinir bozucu oluyor. Bir de tabii saygısızlığı asla hoş göremiyorum.”

Süper kahraman olsa kim olurdu? “Herkese iyilik saçan biri olmak isterdim. Tinker Bell mesela.”

En zayıf noktası ne? Fazla merhametli. “İyi bir şey değil. Çok zararını gördüm. Bazen görmemek lazım ama bunu yapamam. Ne çevreme, ne ülkeme, ne sokaktaki insana duyarsız kalabilirim. İzlediğim haberlerden sonra 2-3 gün ateşimin çıktığını, yattığımı bilirim. Eşim gazeteci. Dolayısıyla bizim evde izlenen şey haber kanalları. En çok konuşulan da gündem. Babamın bir versiyonu var evde. Haber, ülke, dünya. Kaçmak mümkün değil.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

1998- Cumhuriyet/ Latife Hanımın 1. kız kardeşi
1998 – Çiceği Büyütmek
2001 – Aşkım Aşkım /  Layla Uzun
2001- Dedem Gofret ve Ben
2002- Pembe Patikler / Zeliş
2002 – Her Şey Aşk İçin
2004-  Şeytan Sofrası/   Lale
2004- Avrupa Yakası / Esra
2005- Dikkat Şahan Çıkabilir
2005 -Bendeniz Aysel /  Aybike
2007- Şölen    Şölen
2008 -Aşkım Aşkım/    Layla Uzun
2009 – Kandıramazsın Beni
2013/2020- Güldür Güldür Show/ Yeter

SİNEMA FİLMLERİ

1999-Günaydın İstanbul Kardeş  / Sadenaz (TV Filmi)
2004- Halk Düşmanı ( TV Filmi)
2005-  Şans Kapıyı Kırınca/  Hostes
2006-  Gen  /  Dr. Deniz
2007 – Bayrampaşa<: Ben Fazla Kalmayacağım /  Gelin
2007- Bir İhtimal Daha Var/ Pelin
2010-  Dersimiz Atatürk /   Latife Hanım
2010   Pak Panter/   Gülizar
2012- Süper Türk
2012   Patlak Sokaklar: Gerzomat  /  Mary Jane
2012 – Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede  /  Leyla Şekerci
2013- Kral Yolu/ Anne
2016   Dedemin Fişi  / Pervin
2018- Bizim Köyün Şarkısı

TİYATRO OYUNLARI

2013- Güldür Güldür Show / Yeter Kazak

2012- Bi Oyun Varmış

Kaygan Zemin

Üçüncü Türden Yakın İlişkiler: Başlangıç

Terlik – “Relatively Speaking

PROGRAMLARI

2000- 50 Dakika
2002  -Vaziyetler
2004 – Passaparola
2004 – Yaz Zamanı
2006  -Işın Show
2005 – Ceyhun Yılmaz Show
2008 – Disko Kralı
2008 – Doğayla Gece Yarısı
2008 – Eğlence Pazarı
2015  -Buyur Burdan Bak `
2017-  Doğa Rutkay’la Her Şey Bu Masada