Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Doğa Rutkay’dan koronavirüs günlerinde Çin’e bir mesaj var!

Doğa Rutkay’dan koronavirüs günlerinde Çin’e bir mesaj var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Güldür Güldür Show programında Yeter karakterine hayat veren ünlü oyuncu Doğa Rutkay, instagram hesabından dün akşam CNNTürk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına konuk olan Çin Büyükelçimiz Emin Önen, ülkede vahşi hayvan pazarlarının yeniden açıldığına yönelik çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti. Önen, ülke içinde de bu hayvan pazarlarına yönelik ciddi tepkiler oluştuğunu da belirtti.

Doğa Rutkay da programda bu bölümleri instagram hesabından paylaştı ve Çinlilere bir mesaj yolladı. Oyuncu, “Vahşi hayvanların yakasını bırakın, evcil hayvanları da yemeyin kardeşim. Bunu söylüyorum ben günlerdir” diye konuştu.

Günlerdir takip ettiği bu konudan yorulduğunu da belirten Doğa Rutkay, Çin’de hayvanların yenilmemesi ile ilgili büyük reklam kampanyasının başlatıldığını da Çin Büyükelçisi’nin sözlerinden aktardı.

Rutkay, ayrıca sokak hayvanlarının insanların evlerine çekildiği bu dönemde sokakta aç kaldıklarını ve onlara da destek olunması gerektiğini belirten paylaşım yaptı.