Ana sayfa Dizi Haberleri Duygu Asena yazdı; özgürlük ile mutsuzluk arasında sıkışan iki kadının hikayesi Aslında Özgürsün dizi oluyor!

Duygu Asena yazdı; özgürlük ile mutsuzluk arasında sıkışan iki kadının hikayesi Aslında Özgürsün dizi oluyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 1946 yılında dünyaya gelen gazeteci ve yazar Duygu Asena, 60 yaşında yani 30 Temmuz 2006 tarihinde hayata gözlerini yumdu. 1972 yılında gazeteciliğe adımını atan Duygu Asena, 1987 yılında basılan Kadının Adı Yok isimli kitabı ile de yazar olarak ismini duyurdu. 1988 yılında bu kitabın müstehcen bulunması nedeniyle yasaklanması daha da çok tanınmasını sağladı.

Beyin tümörü nedeniyle 2006 yılında hayatını kaybeden ünlü yazar, Türkiye kadın hareketinin de öncülerinden birisiydi… Yazarın 2001 yılında yazdığı ve iki kadının etkileyici hikayesini anlatan Aslında Özgürsün isimli kitabı da çok etkileyiciydi.

Özürlüğün sınırlarını zorlayan, boşluk içine düşen, evlilik ve mutsuzluk arasında sıkışan iki kadının birbirlerine tutunma hikayesini anlatan kitabı okuyanlar çok sevdi. Şimdi de bu kitaptan senaryolaştırılan dizi için çalışmalar yapılıyor.

Duygu Asena yazdı; özgürlük ile mutsuzluk arasında sıkışan iki kadının hikayesi Aslında Özgürsün dizi oluyor! 8

Gain platformunda yayınlanacak olan dizinin kitabı gibi farklı duyguları yansıtması, toplumun beklentileri ile kendi içsel özlemleri arasında sıkışan kadınlara ayna tutması bekleniyor.

Belgin ve Berna isimli iki kadının hikayesini anlatacak dizinin hikayesi Ali Kemal Güven yazdı ve yönetmen olarak da sette ekibin başında yer alacak.

“Evli, mutlu, çocuklu” Belgin mutfağında, Berna ise yüksek plazalarda var olma savaşı veriyor. İki genç kadın ve en iyi arkadaş, birbirlerine tutunarak toplumun ve erkeklerin dayattığı ahlak anlayışına, tabulara karşı çıkıp özgürlüklerini, kimliklerini arıyorlar…

Oyuncu arayışları devam eden projenin yakında sete çıkması da bekleniyor.

Kitabın tiyatro oyunu da yapıldı ve Tiyatro Bursa’da Emel Çölgeçen ve Pelin Öztekin tarafından sahnelendi.

Duygu Asena yazdı; özgürlük ile mutsuzluk arasında sıkışan iki kadının hikayesi Aslında Özgürsün dizi oluyor! 9