Ana sayfa Dizi Haberleri Ebru Şahin’in Destan dizisinin kıymeti bilinmedi, yurt dışında ise başarı üstüne başarı geliyor!

Ebru Şahin’in Destan dizisinin kıymeti bilinmedi, yurt dışında ise başarı üstüne başarı geliyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bozdağ Film tarafından yapılan önemli tarihi dizilerden birisi olan Destan, gerçeklik ile ilgisi olmayan, hayali bir kadın kahramanın hikayesini anlatan bir yapım olarak öne çıktı. Dizinin dekorları, aksesuarları ve oyuncuların yüksek performansları çok konuşuldu. Özellikle de aylarca özel eğitimler alarak birçok yetenek kazanan başrol oyuncusu Ebru Şahin, çok başarılı bir iş çıkardı.

Destan dizisi her yönüyle takdir edilen bir proje olarak akıllarda kaldı ama bir de izleyicilerin yeterince destek vermemesi nedeniyle ikinci sezonu göremediği gerçeğini de unutmamak lazım. Dizinin devam etmemesinin nedeni olarak yeni senaryonun beğenilmemesi gösterildi ama asıl kaygı, izleyicilerin ilk sezonda beklenen yüksek ilgiyi bir süre göstermesi ama sonra reytinglerdeki büyük düşüşün geri döndürülmesinin mümkün olmamasıydı.

Ebru Şahin'in Destan dizisinin kıymeti bilinmedi, yurt dışında ise başarı üstüne başarı geliyor! 8

Sonuç olarak Destan dizisi yaz aylarında çekilen final bölümünün yayınlanmasının ardından yayından kaldırılmış oldu. Ancak dizinin başarıları yurt dışında devam ediyor. Eylül ayında, Seul Uluslararası Drama Ödülleri’nde Mahkum ile birlikte Destan dizisi ‘en iyi dizi’ ödülünün sahibi oldu.

Türkiye’de yeterince kıymeti bilinmeyen Destan dizisi, tam 31 ülkeye satıldı ve bu da çok önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti.

Destan dizisiyle ilgili yurt dışından gelen son başarı hikayesi ise Venedik TV Ödülleri’nde aday olabilen tek Türk dizisi olmasıydı.

Ebru Şahin'in Destan dizisinin kıymeti bilinmedi, yurt dışında ise başarı üstüne başarı geliyor! 9

27 farklı ülkeden katılımın gerçekleştiği Venedik Televizyon Ödülleri kapsamında, atv ekranında büyük ilgi gören, yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği ‘Destan’ dizisi, En İyi Telenovela kategorisinde aday olan tek Türk dizisi oldu.

Altın statüyü Portekiz yapımı “Festa é Festa (Life’s a Party)” dizisi alırken, Kanada’dan “District 31”, Belçika’dan “Lisa”, Brezilya’dan “Genesis” ve “Pantanal” dizileri de aday olmaya hak kazandı.

Başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’ dünyanın dört bir yanındaki içerikler arasından aday seçilerek başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. ‘Destan’ dizisinin uluslararası piyasada da başarısı çok yüksek, dizi şimdiden 31 ülke tarafından satın alındı.

Kaliteli ve olağanüstü başarı gösteren televizyon içeriklerini ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Venedik TV Ödülü, yaratıcı ve yüksek kaliteli işlerin hem yapımcı hem de yayıncı nezdinde, yerel ve uluslararası bağlamda tanınırlığın artmasını sağlamaktadır.

Jüri, dünya çapındaki televizyon içeriklerini 16 kategori altında değerlendirerek televizyon endüstrisinin aktif, başarılı ve yaratıcı olmaya devam ettiğini gösteriyor.