Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Edanur Yılmaz, Gönül Dağı dizisine katılarak büyük bir fırsat elde etti!

Edanur Yılmaz, Gönül Dağı dizisine katılarak büyük bir fırsat elde etti!

tarafından ker_def

Anadolu insanının samimi, içten duygularını, birbirinden ilginç yaşam öyküleriyle TRT 1 ekranlarına yansıtan ve gönüllerde taht kuran Gönül Dağı’nın usta oyuncu kadrosunun yanında kamera arkasında görev yapan birçok kahramanı bulunuyor.

Duru, etkileyici yorumu ve sesiyle Gönül Dağı türkülerine renk katan Edanur Yılmaz da bu kahramanlardan biri… Yılmaz’ı 2 Mart Cumartesi akşamı yayınlanacak 129. Bölümde Asuman’ın öğrencisi Beyza karakterinde izleyeceğiz. Edanur Yılmaz ile Gönül Dağı dizisine katıldığı için çok memnun.

Teklif için telefon geldiğinde ne kadar çok heyecanlandığını anlatan Edanur Yılmaz, duygularını şu sözlerle ifade etti: “O telefon geldiğinde yaşadığım heyecanı anlatmam mümkün değil. ‘Alın Yazısı’ eseriyle milyonlarla beraber gönülden bağ kurmuşken şu an televizyon ekranından izleyicilere seslenecek olmam beni çok ama çok mutlu etti. Ayrıca Yapımcımız Ferhat Eşsiz’in bana güvenip böyle bir teklifte bulunması da beni çok onurlandırdı.”

Edanur Yılmaz, Gönül Dağı dizisine katılarak büyük bir fırsat elde etti! 7

Kendisi hakkında bilgiler veren Edanur Yılmaz, müzik ile eğitimler aldığını, konservatuvarı bitirdiğini belirterek, şunları anlattı:

“27 yaşımdayım. Ankara’da doğdum büyüdüm, aslen Kırşehirli’yim. Hatta senaryoda yarışmanın Kırşehir’de yapılması da benim için çok manidar oldu. Lise 3’e giderken TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nun sınavlarına girdim, kazandım ve 4 yıl eğitim aldım. Bağlama çalma serüvenim de TRT korosunu kazandığım sırada babamla beraber başladı. Ailemizde müzisyen yok fakat babam bağlama çalıyor.

Hiçbir kursa gitmeden babamdan bağlama çalmayı öğrendim. Daha sonra TRT’nin o eski yaşanmışlıklarla dolu stüdyosunun havasını soluyunca konservatuvar okumaya karar verdim. Çünkü bunu yaparken çok mutluydum. Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi bölümünü kazandım, mezun oldum. Bağlamayla beraber ud, gitar ve biraz da piyano çalabiliyorum.

Şu anda Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Müzik alanında yüksek lisansa devam ediyorum. Aynı zamanda da müzik öğretmenliği yapıyorum. Diziyle tanışmam, Instagram’da bağlamamla dizide geçen bir eseri söyleyip yüklememle başladı. Televizyonda da diziyi her gördüğümde içimden keşke ben de bu dizide bir eser seslendirebilsem diye geçiriyordum… Attığım video güzel bir izlenme ve beğeni aldı. Eserlerin sözlerini yazan Gökhan Üçel bana ulaştı daha sonra da Yapımcı Ferhat Eşsiz ulaştı ve o güzel eseri milyonlara, sizlere ulaştırabildik.”