Ana sayfa Dizi Analiz Efsane dizi Arka Sokaklar, uzatmaları mı oynuyor? Yoksa küllerinden yeniden mi doğacak?

Efsane dizi Arka Sokaklar, uzatmaları mı oynuyor? Yoksa küllerinden yeniden mi doğacak?

tarafından kadir kadir
Arka Sokaklar kan kaybediyor

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D’nin Erler Film imzalı, Arka Sokaklar dizisi 16’ncı sezonuyla izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor. Türk televizyon tarihinin en uzun süren dizileri arasına giren Arka Sokaklar, zaman zaman popülerliğini kaybetse de senaristlerin bir hareketiyle adeta küllerinden doğuyor.

Fakat dizi artık izleyicilerin çoğunun da yorumuyla “Maç bitti, uzatmaları oynuyor.” Dile kolay 16 yıl kesintisiz ekranlarda olan dizi; Rıza babası, Hüsnü Çoban’ı, Mesut Komiseri, Tokmak kafası, Suat’ı Nazike’si, Mazlum’u ve birçok efsaneleşen karakteriyle geniş bir izleyici ve hayran kitlesine sahip.

Arka Sokaklar - Hüsnü Çoban ve ailesi
Ama ilk bölümlerde olduğu gibi tüm ekibin katıldığı, hoş sohbetlerin döndüğü, şakaların yapıldığı, geniş sofraların kurulduğu, kısacası Türk halkını bir araya getiren unsurları artık pek de dizide göremiyoruz.

Arka Sokaklar dizisinin kemikleşmiş bir izleyici kitlesi bulunuyor ve diziyi çok seviyorlar, hiçbir zaman bitmesini istemiyorlar. Fakat bu noktada izleyici ve hayranların bir kısmı gidişattan memnunken diğerleri ise artık ekibin sürekli mafyaların, teröristlerin, uyuşturucu tacirlerinin peşinden koşmasından, monoton sahnelerden sıkılmış gözüküyor. Eski günlere bir özlem söz konusu.

Arka Sokaklar izleyicisi eski günleri özlüyor

Senaristler Ozan Yurdakul ve Sinan Yurdakul, Arka Sokaklar’ın hikayesini daha ilgi çekici hale getirmek için Rıza Baba karakterini canlandıran Zafer Ergin’in suikaste uğramasını sağlayarak diziye olan ilgiyi geçen bölümde bir sihirli değnek kullanarak artırdılar ama bu ilgiyi korumak ve süreklilik sağlamak isteniyorsa diziye biraz yeniliğin şart olduğu anlaşılıyor.