Ana sayfa Sosyal Medya Ekranların ünlü kadınlarından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları!..

Ekranların ünlü kadınlarından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Ekranların ünlü kadın oyuncuları, her yıl 8 Mart tarihinde kutlanan Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundular.

Kanal D’nin Camdaki Kız dizisinde ‘Nalan’ karakterini canlandıran oyuncu Burcu Biricik kendisine hediye paketi görüntüsünü verdiği paylaşımında, tüm kadın hayranlarının ve kendisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Oyuncu paylaşımında ‘Hep yan yana var olalım’ mesajını verdi.

Ekranların ünlü kadınlarından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları!.. 9

Türkiye’de ve dünyada bir çok hayranı bulunan ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün de instagram hesabından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ünlü oyuncu, erkeklere seslendiği paylaşımında aşağıdaki ifadelere yer verdi.

Ekranların ünlü kadınlarından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları!.. 10

Türkiye’nin başarılı oyuncularından Demet Evgar, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin düzenlediği etkinlikle ‘İyi Niyet Elçisi’ olarak atandı. İki sene sürecek işbirliği “#BenKadınım farkındayım, değişiyorum ve değiştiriyorum” kampanyası ile kamuoyuna duyuruldu.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarına verdiği destekle bilinen Demet Evgar, parçası olduğu bir kamusal alan projesiyle dikkat çekti. Ünlü oyuncu, “#BenKadınım kampanyasıyla sen de bize katıl! Sesin tüm kadınların sesi olsun” sloganıyla tüm kadınları güçlerini fark etmeye ve eşitlik için birlik olmaya çağırdı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Demet Evgar (@temedragve)’in paylaştığı bir gönderi

Demet Evgar yaptığı açıklamada; “Kadınların zorlu süreçlerden geçerek kazandığı tüm hakları kutladığımız ve hâlâ süregelen eşitsizlikleri tekrar masaya yatırdığımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi İyi Niyet Elçisi ilan edilmek tabii ki büyük bir gurur fakat büyük de bir sorumluluk. Daha fazla kadına ilham olabilmek ve kadınların hikâyesini daha fazla kadınla buluşturabilmek istiyorum” dedi.

Ünlü kadın oyunculara bir destekte yönetmen Çağan Irmak’tan geldi. Çağan Irmak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik yaptığı paylaşımında sektördeki cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekti.

Ekranların ünlü kadınlarından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları!.. 11