Ana sayfa Dizi Haberleri Eleştirilerin odağı olan Yalı Çapkını, aynı anda uluslararası bir başarıya koşuyor!

Eleştirilerin odağı olan Yalı Çapkını, aynı anda uluslararası bir başarıya koşuyor!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Cuma akşamları ekrana gelen Yalı Çapkını dizisi, Star TV’nin başarılı bir yapımı olarak reytingleriyle de adından söz ettiriyor. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun gerçek bir olaydan esinlenerek kitaplaştırdığı konu, izleyici tarafından da sevildi.

OGM Pictures imzalı dizide Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir partnerliği beğeni ile takip edilirken, Çetin Tekindor ve Şerif Sezer gibi usta isimlerin yanı sıra Emre Altuğ, Gülçin Santırcıoğlu, Beril Pozam, Gözde Kansu, Öznur Serçeler, Diren Polatoğulları ve Buçe Buse Kahraman’ın da rolleriyle ayrıca severek izlendiği bir yapım.

Dizinin son haftalarda aldığı eleştiriler, Seyran ve Ferit çiftinin giderek birbirlerinden uzaklaşmaları ve Ferit’in hiç tasvip edilmeyen davranışları ile ilgili aslında. Ferit, kendisi de evli olduğu halde ilişki yaşamaya devam ederken, babasının yengesi ile ilişkisi sonrası yaşadıklarını Seyran’a yansıtması, ahlakçı tavırları, izleyenleri çok sıkmaya başladı!

Yaptığı hataları görmezden gelip başkalarının davranışlarına odaklanan Ferit, kendisini giderek izleyicinin sevmediği bir kişiliğe dönüştürmekte. Bu nedenle bir kaç haftadır dizide esen sert rüzgarlar sonrası izleyenler de ‘Kendine Gel Yalı Çapkını’ sloganıyla oluşturdukları etiket ile birlikte sosyal medyada eleştirileri sıralıyorlar.

Eleştirilerin odağı olan Yalı Çapkını, aynı anda uluslararası bir başarıya koşuyor! 9

Sonuçta gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan dizide, travmatik bir kişiliğin yaşadıkları konu alınmakta. Benzeri diziler Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Kırmızı Oda ve Çöp Adam gibi, karakterlerinin terapiste danıştığı ve onların yaşadıklarından konu edilen bir hikaye izliyoruz. Dolayısıyla Ferit’in de giderek daha da travmatik bir kişiliğe bürünmesi, durumun diğer dizilerde olduğu gibi hastalıklı bir ilişkiye dönüşme hali yaşanıyor.

Eleştirilerin odağı olan Yalı Çapkını, aynı anda uluslararası bir başarıya koşuyor! 10

Tüm bu eleştirilere karşın dizinin reyting tablosunda ilk sırada yer alıyor olması ve üç kategoride de Cuma akşamları zirvenin sahibi olması değişmiyor. Bu arada Türkiye’de bu kadar çok ilgi gören bir dizinin yurtdışında da benzer bir ilgi görmesi bekleniyordu. Fakat yaşanan son gelişmelere bakılınca, ülkede kırdığı rekorları, uluslararası alanda da kırma yolunda ilerlediği görülüyor Yalı Çapkını dizisinin!

TV Eleştirmeni ve Köşe Yazarı Sina Koloğlu, sosyal medya üzerinden verdiği bilgiyle Yalı Çapkını dizisinin 30 ülkeye satıldığını belirtmekte. Eylül ayında başlayan dizinin, 4 aylık bir süre zarfında, yurtdışı satışında geldiği nokta, oldukça başarılı!

Eleştirilerin odağı olan Yalı Çapkını, aynı anda uluslararası bir başarıya koşuyor! 11

Koloğlu, “Yayın başladığı andan ilk aşamada Mena bölgesinde 23 olke diziyi kaptı (MBC grubu satın aldı). Bugün bu sayı 30’a geldi. Kanal tarafı memnun, ‘Bu hızla giden bir satış durumu nadir oluyor’ dediler” notuyla Yalı Çapkını dizisinin dünyanın farklı ülkelerinde de beklenin üstüne bir ilgi gördüğünü ortaya koyuyor!

Seyran ve Ferit ilişkisine odaklanılan dizide, ayrıca yan karakterlerin hikayeleri ile birlikte hepsi birbirinden iyi oyunculukları ile ekranda adeta döktüren isimler, Yalı Çapkını dizisindeki rolleriyle övgüler alıyorlar. Burcu Alptekin’in yönetmenliğini üstlendiği dizinin senaryosunu ise Mehmet Barış Günger kaleme almakta.