Ana sayfa Dizi Haberleri Elveda Rumeli dizisinin anısı Balkan Ninnisi dizisinde yaşatıldı!

Elveda Rumeli dizisinin anısı Balkan Ninnisi dizisinde yaşatıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında yayınlanan Balkan Ninnisi dizisinin eğlenceli ve farklı toplumsal mesajlar veren hikayesi ilgi görmeye devam ediyor. Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapılan çekimlerde hem Balkan coğrafyasının güzelliği ortaya konulurken hem de farklı kültürlerdeki insanların bir arada yaşayabileceğine yönelik sunulan alt mesaj da dikkatlerden kaçmıyor.

Erdal Özyağcılar’ın uzun yıllar sonra yeniden Makedonya’ya gitmesine neden olan Balkan Ninnisi dizisi, aynı zamanda bir dönemin başarılı dizisi Elveda Rumeli’yi de hatırlatıyor. Elveda Rumeli çok etkileyici ve duygu yüklü bir diziydi. Türk halkının Balkan topraklarında yaşadığı zulmü ortaya koyan, göç etmelerine sebep olan olayları ekrana taşımıştı.

Erdal Özyağcılar, 2007 yılında başlayan ve 2009 yılının Ekim ayına kadar süren dizide Sütçü Ramiz karakteriyle başrolde yer almıştı. Aynı zamanda Erman Saban ile yönetmen Serdar Akar da Elveda Rumeli dizisinin ekibindeydi. Şimdi bu üç isim Balkan Ninnisi dizisi ile birlikte yeniden benzer bir hikayeyi ortaya koymak için büyük emek veriyor.

Elveda Rumeli dizisinin anısı Balkan Ninnisi dizisinde yaşatıldı! 8

Makedonya’nın Manastır şehrinde çekilen Elveda Rumeli dizisinin anısını Balkan Ninnisi dizisi yaşatıyor. Balkan Ninnisi ekibinin geçtiğimiz günlerde Elveda Rumeli’nin çekimlerinin yapıldığı bölgeyi ziyareti ve burada çekim yapılması da çok anlamlıydı.

Sütçü Ramiz karakteriyle akıllara yazılan Erdal Özyağcılar da 15 yıl sonra yeniden ayın mekanlarda çekim yapmanın heyecanını yaşadı. Serdar Akar ise yönetmen olarak yine yıllar sonra kamera arkasındaki kişiydi. Erman Saban da Manastır’daki o köyde yıllar sonra nostalji yaşadı.

Elveda Rumeli dizisinin anısı Balkan Ninnisi dizisinde yaşatıldı! 9

“Elveda Rumeli” dizisinin ana mekanı ‘Sütçü Ramiz’in evini de Serdar Akar’la birlikte ziyaret eden ve burada nostaljik anlar yaşayan Erdal Özyağcılar, şunları söyledi:

“Balkan Ninnisi çekimleri için Manastır’a (Bitola) geldik. Yönetmenimiz Serdar Akar’la birlikte 15 yıl önce çalıştığımız yerleri, çekim yaptığımız evi gezdik. Duygusal anlar yaşadık. O dizide Sütçü Ramiz büyük ilgi görmüştü. Uzun yıllar sonra yine Rumeli’de çektiğimiz Balkan Ninnisi’nde canlandırdığım “Köfteci Süleyman” da çok sevildi. Manastır’a bu kez Köfteci Süleyman olarak geldim. Bölgede sanatçı arkadaşlarımız Hakan Boyav (Daniel) ve Sarp Bozkurt’la (Arif) çekimlerimiz vardı. Çok renkli düğün ve orman sahneleri çektik. Ben Bitola’yı çok severim. Uzun yıllar sonra buraları gezip özlem giderdik ve çok mutlu olduk.“

TRT1 ekranında yaz döneminde başlayan ve kış aylarında da sürmesi beklenen Balkan Ninnisi dizisinin yıllar önce büyük başarı kazanan Elveda Rumeli dizisini hatırlatan bu adımları izleyiciler için de bir nostalji olarak ekrana yansıyacak.