Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Eren Bülbül’ü canlandıran Ramazan Beşel, büyük bir gurur yaşıyor!

Eren Bülbül’ü canlandıran Ramazan Beşel, büyük bir gurur yaşıyor!

tarafından ker_def

Trabzon’un Maçka ilçesinde terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayatlarının konu edinildiği film herkesi etkileyecek. TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” ismiyle beyaz perdeye taşınacak sinema filminde Eren Bülbül’ü canlandıran Rahman Beşel, sinemaseverlerin ilgi odağı oldu.

Rahman Beşel’in bulunması konusu bir hayli zorlu oldu. Trabzon, Ordu, Samsun, Giresun, Rize ve Artvin’deki tüm okullar taranarak, başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarından alınan desteklerle yaklaşık beş bin genç arasından Ramazan Beşel seçildi. Filmin en çok ilgi çeken karakterlerinden Eren Bülbül’ü canlandıran Rahman Beşel, sinemaseverlerin ilgi odağı oldu. Hayranları, sosyal medyada Eren Bülbül’e benzerliğine vurgu yapan yüzlerce mesaj atarak Rahman Beşel’i sevgi yağmuruna tuttu.

Eren Bülbül'ü canlandıran Ramazan Beşel, büyük bir gurur yaşıyor! 8

“Çok üzüldüğüm, gözyaşlarımı zor tuttuğum sahneler oldu…”

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminde Eren Bülbül’ü canlandıran Rahman Beşel, “Böyle büyük bir kahramanı canlandırmak gurur verici. 15 yaşında şehit olmuş hemşehrimi canlandırıyorum, onun hikayesine hayat veriyorum. Eren Bülbül, Karadeniz gençlerinin kahramanıdır, onu canlandırdığım için çok mutluyum; ama çok üzüldüğüm gözyaşlarımı zor tuttuğum sahneler oldu. Bu projede hüzün, gurur ve mutluluk aynı anda yaşanıyor,” açıklamasını yaptı.

Tonya İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Rahman Beşel, ailenin en küçük çocuğu. Annesi ev hanımı, babası şoför olan Beşel, ablaları Rabia ve Emine Beşel’in isteğiyle Eren Bülbül’ü oynayacak gençlerin seçmelerine katılmış. Önceleri o kadar çok kişi arasında şansının çok fazla olmadığını düşündüğünü kaydeden Rahman Beşel, “Kazandığımı öğrendiğimde çok mutlu oldum, dünyalar benim oldu. Küçüklüğümden beri arkadaşlarım, akrabalarım, hatta öğretmenlerim beni Eren Bülbül’e benzetirlerdi. Bu film benim için büyük şans oldu,” dedi.

Eren Bülbül'ü canlandıran Ramazan Beşel, büyük bir gurur yaşıyor! 9

Bahar Kerimoğlu’ndan iki ay oyunculuk dersleri aldı

Rahman Beşel, Eren Bülbül’ü canlandıracağını öğrenmesinden sonra filmin yapım ekibi tarafından İstanbul’a davet edildiğini ve oyuncu koçu Bahar Kerimoğlu’ndan iki ay oyunculuk dersleri aldığını söyledi. Kerimoğlu, Rahman Beşel’le ekip olarak iki ay boyunca yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “Tüm ekip çok çalıştı, dilerim gökyüzüne güzel bir selam olur. Rahman’la temel oyunculuk teknikleri ve karakter yaratmak üzerine çalıştım. Genç yaşına rağmen ailesinden uzakta, tek başına gayet disiplinli bir şekilde sorumluluklarını aldı ve elinden gelenin en iyisini yapmaya odaklandı. Hiçbir altyapısı olmamasına rağmen, iki ayda büyük ilerleme kaydetti. Yolu açık olsun,” şeklinde konuştu.

“Rahman’ı görünce tüm ekip çok duygulandık”

Sadece Karadeniz’in değil tüm Türkiye’nin evladı olan Eren Bülbül’ü canlandıracak oyuncunun seçilmesi için Doğu Karadeniz’de adeta bir seferberlik ilan edildiğini belirten “Kesişme; İyi ki Varsın Eren”in yapımcısı Mustafa Uslu, “Eren Bülbül’ü canlandıracak genci seçmek için Doğu Karadeniz yöresindeki birçok ilimizin milli eğitim müdürleriyle, okullarla, belediyelerle, il gençlik spor müdürlükleriyle ve yerel tiyatrolarla iletişime geçtik. Yapılan duyuruların ardından müracaat eden gençlerimizle ekip arkadaşlarımız tek tek görüştüler. Yüzlerce deneme çekimi yapıldı. Trabzon Büyükşehir, Ortahisar ve Tonya belediyelerinin desteğiyle sonunda Rahman’a ulaştık. Onu görünce tüm ekip olarak çok duygulandık. Gerçekten çok benziyordu. Seçim aşamasında zor bir süreçten geçtik ancak Eren Bülbül karakterini bulunca rahatladık.” dedi.