Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş için kötü haber! Zaten reyting kaybediyordu, şimdi işi daha da zor!

Erkenci Kuş için kötü haber! Zaten reyting kaybediyordu, şimdi işi daha da zor!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’de Cumartesi akşamları yayınlanan Demet Özdemir ve Can Yaman’ın başrolünde oynadıkları Erkenci Kuş, son bölümde reytingi düşürmesiyle dikkat çekmişti.

Yaz sezonunda Salı akşamları başlayan Erkenci Kuş, Ufak Tefek Cinayetler’in kendi gününe geçmesi nedeniyle Cumartesi’ye alındı.

Günü değiştirilen dizinin reyting kaybı olduğu gözlenirken, bu düşüşün nedeni izleyici tarafından gününden çok içeriğine bağlanmıştı.

Salı performansında 9’lu reytinglere kadar yükselen dizi, Cumartesi yayınlanan yeni bölümüyle tüm kişilerde 6.2 reyting ve AB grubunda da 5.4 reyting ile en çok izlenen yapım oldu.

Erkenci Kuş için kötü haber! Zaten reyting kaybediyordu, şimdi işi daha da zor! 8

Birinciliğini korudu ama reytingi 5-6 bandına geriledi.

Karşısına güçlü bir yapım geldiğinde bu reytingle mücadele etmesinin zor olacağı tahmin ediliyordu ki Erkenci Kuş için kötü haber kısa bir süre önce geldi!

AB grubunda izleyici kaybı yaşayan dizinin karşısına şimdi Kanal D’nin Bir Umut Yeter dizisi geliyor!

Bu haftadan itibaren iki dizinin Cumartesi rekabetinin sonuçlarını görmeye başlayacağız. Ancak ilk bölümüyle çok beğenilen ve güçlü bir dramatik hikayesi olan Bir Umut Yeter, Tolgahan Sayışman, Hazal Subaşı ve Esra Bilgiç Töre’nin çok konuşulan oyunculuklarıyla yükselişini sürdürürse, Erkenci Kuş için de tehlike çanları çalmaya başlayabilir!

ERKENCİ KUŞ NEDEN REYTİNG KAYBEDİYOR?

Erkenci Kuş’un yaz sezonunda çok konuşulan, en dikkat çeken, yüksek reytingler alarak yaz dönemini en sorunsuz geçiren dizi oldu.

Erkenci Kuş için kötü haber! Zaten reyting kaybediyordu, şimdi işi daha da zor! 9

Dolayısıyla yeni sezona devam etmeyi de fazlasıyla haketti.

Dizinin bir Kiralık Aşk gibi efsane olmasını beklemek şimdilik erken ama büyük bir etki yarattığı kesin.

Peki dizinin reytingleri neden düşüyor? Aslında bu sorunun cevabı farklı olabilir. Gün değiştirmesi, hikayenin sürüklememesi, yeni sezonda daha iddialı ve ağır diziler karşısında direnememesi gibi pek çok neden sıralanabilir.

Fakat sosyal medyaya bakılırsa, dizinin kan kaybetmesinin en büyük nedeni hikayenin istenileni artık vermemesi!

Uzun süredir konunun hep yan karakterler etrafında dönmesinden hayli rahatsızdı izleyiciler. Zebercet, Ceycey ve diğer yan karakterlerin hikayelerinin uzun tutulması, diziye ilgi kaybettirdi görüşünde dizinin müdavimleri.

Sanem ve Can sahnelerini daha çok görmek istediklerini söyleyip duruyorlar. Diğer sahnelerde sıkılıp kanal değiştirdiklerini anlatıyorlar.

Bu ifadeler, eleştiriler, tepkiler ne kadar dikkate alınır bilinmez ama izleyici kendi açısından neden rahatsız olduğunu anlatıyor zaten!

Üstüne bir de karşısına gelen Bir Umut Yeter dizisi çıkınca, Erkenci Kuş’un işi de hayli zor olacak. Bakın bir izleyici endişesini nasıl sosyal medyada paylaşıyor:

Sosyal medyada Erkenci Kuş için neler söylüyorlar: