Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş’un yapımcısının dizileri Masumiyet ve Kanunsuz Topraklar, hesap hatasının kurbanı oldu!

Erkenci Kuş’un yapımcısının dizileri Masumiyet ve Kanunsuz Topraklar, hesap hatasının kurbanı oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Gold Film’in hesap hatası Fox TV’nin 2 dizisinin erken finaline yol açtı! Faruk Turgut’un başında olduğu Gold Film, Erkenci Kuş dizisinin de yapımcısı olarak öne çıktı.

Demet Özdemir ve Can Yaman ikilisinin başrolünde yer aldığı Erkenci Kuş’un çok büyük ilgi görmesinin ardından Gold Film imzası taşıyan iki dram dizisinin çok etkileyici bir kadro ve yüksek bütçe ile yayınlandığını gördük.

Bu dizilerden birisi Masumiyet isimli projeydi. Geçen sezon bu dizinin hikayesini ve kadrosunu duyanlar çok ilgi gösterir düşüncesi vardı. Kadına şiddet konusunun merkeze alındığı dizinin oyuncu kadrosunda; Mehmet Aslantuğ, Deniz Çakır, Hülya Avşar, İlayda Alişan, Serkay Tütüncü, Deniz Işın, Tolga Güleç gibi oyuncular bulunuyordu.

Hatta Hülya Avşar, yapımcı Faruk Turgut’un ısrarı ve dizinin hikayesinin önemini de düşünerek yıllar sonra dizi setlerine dönüş yapmıştı. Ancak bu dizinin ömrü 13 bölüm oldu. Sebebi ise aldığı reytingler ile harcanan bütçenin orantısızlığı idi… Çok güçlü bir kadro kuralım derken, ortalama reytingler bile projeyi kurtaramadı ve zarar eden yapımcı ile Fox TV 13. bölümde diziyi yayından kaldırmak zorunda kaldı.

Erkenci Kuş'un yapımcısının dizileri Masumiyet ve Kanunsuz Topraklar, hesap hatasının kurbanı oldu! 7

Şimdi de benzer bir durumu yine bir Gold Film projesinde görüyoruz. Yine Fox TV için hazırlanan ve yine çok iddialı bir hikayesi ve oyuncu kadrosu olan Kanunsuz Topraklar dizisinden bahsediyoruz.

Uğur Güneş, Necip Memili ve Esra Bilgiç gibi önemli isimlerin başrolünde yer aldığı dizi izleyicileri 1939 yılına götürdü. Zonguldak’taki madencilerin hak mücadelesinin yanı sıra büyük bir aşkın anlatıldığı hikayenin çok etkileyici bir atmosferi vardı. Dizinin konusu izleyiciler için ağır gelse de yine de ortalamanın üzerinde reytinglerle uzun süre ilerleyen Kanunsuz Topraklar dizisi, 15. bölümde gelen düşük reytingler sonrasında zarar ettiği gerekçesiyle yayından kaldırıldı.

9 Şubat’ta son kez ekrana gelecek olan Kanunsuz Topraklar macerası da 16. bölümde tamamlanacak. Bu iki dizinin de yayınlarının uzun sürememesinin nedeni yüksek bütçe ve o bütçeyi karşılayacak reytinglerin elde edilememiş olması.

Hem Masumiyet hem de Kanunsuz Topraklar dizileri hesap hatasının kurbanı oldu.