Ana sayfa Güncel Haberler Esra Erol’a sosyal medyada yapılan haksızlık!

Esra Erol’a sosyal medyada yapılan haksızlık!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü sunucu Esra Erol, atv ekranında programına devam ediyor. Canlı yayınlanan programına konuk da alan Esra Erol, sosyal mesafe kuralına uyulduğunu, maske ve siperlik takıldığını belirtti.

Esra Erol, tek tek her konuğun ateşinin de ölçüldüğünü ve koronavirüs ile ilgili sorular da yöneltilerek riskli olmayan vatandaşları programa aldıklarını belirtiyor. Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu’nun köşesine taşıdığı sosyal medya haksızlığı ise dijital dünyanın olumsuz yönlerini öne çıkartıyor.

Esra Erol’un programına katılan ve koronavirüs testi pozitif çıkan kadın izleyici, 14 günlük karantinanın ardından ikinci testini de yaptırıp negatif çıktıktan sonra programa katıldı. Ancak hastalığı geçirdiğini yayın öncesinde söylemedi. 3 milyona yakın kişinin izlediği canlı yayında kadın izleyicinin koronavirüse yakalandığını söylemesi sosyal medyaya eksik yansıdı.

Esra Erol koronavirüslü bir kişiyi stüdyoya getirmiş gibi yansıtılan bu durum sosyal medyada büyük bir eleştiri dalgası yarattı. Ancak işin aslını Ali Eyüboğlu yazısıyla ortaya koydu.

Kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak sosyal medyada yer alan bu konu için Eyüboğlu, şöyle yazdı: “Erol’a yapılan haksızlık bir yana, o yayın 4,83 reytingle en çok izlenen 100 program arasında beşinci oldu. Bu hesapların sosyal medyada algı operasyonu yaptıklarını bile bile takip eden ve yazdıklarını paylaşanları boş verdim, o gün ‘Esra Erol’da’yı izleyen 3 milyondan utanır insan!”

Esra Erol’un görüşleri de bu yazıda yer aldı. Erol, “Korona geçirdiğini yayın öncesi bildirmedi, ama sonuçta sağlık açısından sorun teşkil eden bir durum yok. Ne yani, bundan sonra korona geçirdiğini söyleyenleri toplum dışına mı iteceğiz?” diyerek durumu özetledi.