Ana sayfa Güncel Haberler Europa’ya Yolculuk National Geographic’te

Europa’ya Yolculuk National Geographic’te

tarafından ker_def

Jüpiter’in buzlarla kaplı uydusu Europa’daki hayat arayışının hikayesini izleyicilerle buluşturan “Europa’ya Yolculuk”, 28 Temmuz Pazar günü saat 22.00’de National Geographic’te.

Evrende yalnız mıyız? Gezegenimizin ötesinde kurak, buzlarla kaplı veya fazlasıyla sıcak gezegenlerde hayat var mı? Çok uzun zamandır insanlığın zihnini kurcalayan bu soruların cevabı ancak başka dünyalarda hayat olduğunu ispatladığımızda bulunabilecek. Güneş sisteminde bu sorulara yanıt bulmak için yapılan araştırmaların odağındaMars olsa da, Dünya’dan 485 milyon mil uzakta olan Jüpiter’in buzlu uydusu Europa, güneş sistemimizde yabancı yaşamı bulmak için en iyi umudumuz olabilir.

National Geographic Jüpiter’in eksi 260 derece ve yakıcı radyasyonla kaplı uydusu Europa’yı anlamak için yola çıkan Endurance uzay aracının buzlar ve okyanuslardaki arayışını heyecan verici bir anlatımla ekrana taşıyor.

“Europa’ya Yolculuk” 28 Temmuz Pazar günü saat 22.00’de National Geographic ekranlarına geliyor.

Ödüllü yönetmenlerden nefes kesen belgeselleri, dünyaca ünlü oyuncuların rol aldığı kaliteli yapımları ve ses getiren lokal prodüksiyonları Türk izleyicisi ile buluşturan National Geographic kanalını Digiturk, D-Smart, KabloTV ve Tivibu platformlarından izleyebilirsiniz.