Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Evrim Alasya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Evrim Alasya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Müjde Evrim Alasya, 2 Ağustos 1979 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Müjde Evrim Alasya
Doğum Tarihi: 2 Ağustos 1979
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.71 m.
Kilosu:  56 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Açık Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Babası: Süleyman Alasya
Çocuğu: Yok
Kardeşleri: Arda Alasya
Instagram: https://www.instagram.com/mujdevrim/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Evrim Alasya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  iki çocuklu bir ailenin en büyüğü, bir erkek kardeşi var. Gazeteci ve yazar olan babası vefat etti.  

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluk hayali değildi. Çimentaş Spor Kulübü’nde Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan lisanslı sporcuydu. Beş yaşındayken ritmik jimnastiğe başladı, lise yıllarında başarılı bir ritmik jimnastikçiyken tiyatroya gönül verdi. “Oyunculuk aslında çocukluk hayalim değil benim. Lise döneminde hayalim oldu. Lisede izlediğim bir oyundan çok etkilendim. Her hafta tiyatroya gitmeye başladım. Sonra bu işte bir anormallik var dedim ve İzmir’de bir tiyatro kursuna başladım. Tiyatro serüvenine de böylece girdim.”

Eğitim hayatı: Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezunu oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Ihlamurlar Altında’ dizisinde canlandırdığı ‘Sema’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde canlandırdığı ‘Valide Sultan’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Kendiyle uğraşan, kendini didikleyen, kendindeki olmayanlarla uğraşan, kendini keşfetmeye çalışan birisi. “Kendimle uğraşıyorum, daha iyi bir insan ve daha iyi bir oyuncu olmak için çabalıyorum. Kitap okumayı çok seviyorum, okumak da oynamak kadar haz veriyor bana. Haz alarak yaşamak önemli galiba benim için.”

Düşünce Yapısı: “Hepimizin içinde oynama içgüdüsü vardır, hepimiz hayatı oynayarak öğreniriz. Sonra bu çoğumuzda körelmeye başlar. Kimimizde daha da gelişir. Oynamak çok keyifli.  Ben, ‘keşke herkes oynasa’ diye düşünürüm. Hep oynayarak o kadar çok şeyi tedavi ediyor ki insan, hiç bir antidepresan oyunun yaptığını yapamaz bence insana.”

Sette nasıl birisi? Karaktere hazırlanırken belli bir teknik kullanmıyor.  Öncelikle rolüne teslim oluyor. “Role, senaryoya, hikayeye teslim olurum. Bütün bildiklerimi unuturum. Mantığımı devreden çıkarırım, hangi rolü oynuyorsam onun akışında ilerlerim. Ama bu aşamadan önce içselleştirmek için beynimde ona mesai harcarım. Yani nasıl Evrim’le yıllardır yaşıyorsam rolde de öyle zaman geçirmeye başlarım. Her rol kendi yöntemini, kendi yolunu kendi belirler. Teslim olmak anahtar eylem benim için. Hayata bakışım da böyledir.”

Evrim Alasya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Zübeyr Şaşmaz / Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine

Aşka bakışı: “Mantık kısmı ağır basanlardanım. Yine de aşkla ilgili çok net bir cümle kuramıyorum. Çünkü öyle bir şey ki, kontrol bizim dışımızda. Aşk üç harfli dev bir kelime. Anlamı çok büyük. O, ne yapacağını bilir. Seni dinlemez. Ben de aşkım için her şeyi göze alabilirim.”

Hayata bakışı: Pes etmeyi sevmiyor. Hayat devam ettiği sürece umut olduğuna inananlardan. “Benim hayatımda her alanda geçerli felsefe; keyif almadığınız hiç bir ilişkide, işte, yerde verimli olamazsınız. Keyif almaktan kastım sürekli eğlence halinde olmak değil. Sevdiğim, sınırlarımı zorlamayı göze aldığım işi yapmaktan bahsediyorum. Sevmezseniz kendinizi onu yapmak ve başarmak için zorlayamazsınız. Hep çok seçiciydim, hala da öyleyim. Hayatın matematiği inanılmazdır. O matematiğe bir kere güvendiniz mi yaşadıklarınıza siz bile inanamazsınız.”

İş hayatına bakışı: Bir projeyi değerlendirirken öncelikle oyuncu kadrosuna bakıyor. “Sürekli aranızda gerilim olan biriyle oyun oynama ihtimaliniz olamaz! Düşünün, çocukken küs olduğunuz bir arkadaşınızla oyun oynayabilir misiniz? Bu da aynı şey işte. Çocukken oynadığımız oyunlardan bir farkı yok. O yüzden oyuncu kadrosu benim için çok önemli. Bu tiyatroda da, sinemada da, televizyonda da böyle. Sonuçta ben işimi keyif aldığım için yapıyorum. Keyif almadıktan sonra işsiz kalmayı tercih ederim.

Kariyer planı: Sınırlarını zorlayacak, gelişmesini sağlayacak ters köşe rolleri seviyor. “Beni, geliştirecek, kendimi aşmamı sağlayacak rolleri tercih ediyorum. Hep çok seçiciydim, hala da öyleyim. Keyif almadıktan sonra işsiz kalırım daha iyi. Bu yüzden beklediğim dönemim de oldu. Bir şekilde yaşamanın yolunu buldum ama mutsuz olacağım işleri yapmadım.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Kırmızı Oda / Meliha

2018- Koca Koca Yalanlar / Müjgan

2015/2016- Güneşin Kızları / Güneş Mertoğlu

2014- Benim Adım Gültepe / Suna

2013/2014- Vicdan

2012- Muhteşem Yüzyıl/ Ayşe Hafsa Sultan (gençliği)

2010/2011- Gönülçelen / Balçiçek

2008- Gece Sesleri/ Neslihan

2005/2006- Ihlamurlar Altında/ Sema

SİNEMA FİLMLERİ

2008- Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine / Fidan

2008- Başka Semtin Çocukları / Ayşe

TİYATRO OYUNLARI

2016- İki Bekar / Shanette

2012- Antonius ile Kleopatra / Oktavia & Alexas

2011- Don Juan’ın Gecesi / Madam Cassin

2009- 7 Şekspir Müzikali

2005- Atinalı Timon / 2. Kadın

Lokomapüf

Androcles ve Aslan

Mutluluk Dağıtan Eskici

Mavi Pullu Balık

Yel Değirmeni

Fırtına

Ben Bir Kurbağayım

Küçük Kız ve Yıldız

Ayrılık

Deli Dumrul