Ana sayfa TV Programları Fatma Hanım, kış çorbasını yorumluyor… Zuhal Topal’la Sofrada 147. Bölüm

Fatma Hanım, kış çorbasını yorumluyor… Zuhal Topal’la Sofrada 147. Bölüm

tarafından ker_def

Fox TV’nin sevilen yemek yarışması Zuhal Topal’la Sofrada’nın 147. bölümünde gelin Merve Elmalı ve kayınvalide Altun Elmalı yarıştı. 26 yaşında ve 9 aylık evli olan Merve gelin, yemeklerini zamanında yaptı, sofrasını da özenle kurup her şeyi yetiştirdi. Zuhal Topal’la Sofrada programının 19 Mart Salı günü yayınlanan 147. bölümünde Topal’ı şoke eden kayınvalide tavırları vardı. Videodan programın 147. bölümünün özetini izleyebilirsiniz.

Ancak her şeye bir eleştiri yapmak için masaya oturan kayınvalideler, “Tabağım eğri, suların biri az biri çok, mum eğri duruyor, ekmeğin üstü niye kapalı değil” şeklinde olur olmaz yorumlarla ekran başındakilerin adeta beynini yaktılar!

Lezzetleri değerlendirmesi gereken kayınvalideler, yaptıkları eleştirilerle izleyenlere ekran başında saç baş yoldurmaya devam ediyorlar!

Tatlı çatalının ters durması yüzünden puan kıran kayınvalide, yeni bölüme damga vururken Zuhal Topal’ı hayretler içinde bıraktı.

Yemek sırasında Gülden Hanım’ın telefonunun çalması da bir başka can sıkıcı hadiseydi.

Zuhal Topal’ın da hayretle izlediği kayınvalideler, her hafta masa örtüsünden bardağa kusur bulmak için birbirleriyle yarışıyorlar adeta. Mutfağa gitmek için ısrar eden kayınvalideler de her hafta sinirleri zıplatıyor!

Bugün de masada yaşanan bu durum, Zuhal Topal’ı da iyice gerdi! Şaşkınlıkla kayınvalideleri dinleyen Zuhal Topal, bir de ilginç bir tartışma başlayınca iyice şaşırdı!

Bir gün önce gelini yarışan Gülden Hanım, masada gelininin elleriyle yaptığı anahtarlıkları hediye ettiği kayınvalidelerden ikisinin giderken götürmediğini söyledi ve “Neden?” diye sordu.

Kevser Hanım, hediye aldığı anda da puan almak için hediye verildiği eleştirisini getirip şaşırtmıştı. Gülden Hanım’ın sorusuna “Ben sizi tanımıyorum. Neden hediye veriyorsunuz. Fazla puan almak için hediye veriliyor. Ben kabul etmiyorum” şeklinde bahaneler sıralayarak ters yanıtlar verdi.

Saime Hanım da kendisini borçlu hissetmemek için almadığını söyledi. Bu konuşmalar, herkesi adeta şaşkına çevirdi. El mahareti olan Reyhan gelinin kayınvalidelere bir jest yapmak isteyip verdiği küçük hediye, bir anda büyük bir mesele haline geliverdi. Topal, bu sevimli jestin masada bu şekilde yorumlanması karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve ne mahsuru olabileceğini sordu ama aldığı yanıt da yine can sıkıcıydı: “Yemek programında hediye verilmez kabul etmiyorum!”

Zuhal Topal, bu jestin fazla puan almak için olduğunu ısrar eden kayınvalideye “Sanki olmuş masalara yemeklere doğru puan veriyorsunuz da hediyeye mi verecektiniz?” diyerek bu mazereti de eleştirdi.

Kayınvalidelerin bu beyin yakan yorumları, masalara yapılan olmadık tuhaf eleştiriler, yemeklerin lezzetini algılayamamaları ekran başındakileri gittikçe daha çok çileden çıkarmaya devam ediyor!

Merve gelinin menüsü şöyle:
Kış çorbası
Cheddar dolgulu mücver
Beyti kebabı
Bulgur pilavı
Gavurdağ salatası
Kıbrıs tatlısı

Kayınvalidelerin yemeklere yorumları nasıl oldu?
Çorbayı tuzlu bulan Gülen hanımın başka hiç bir şey söylememesi Zuhal Topal’ı kızdırdı! “Lezzetini soruyorum” diyen Zuhal Topal, “Tuzdan tadını alamadım” yorumuyla şaşırıp kaldı! Başka söyleyecek bir şey bulamayan kayınvalideye “Kıvamı nasıl, sıcaklığı nasıl, baharatı nasıl?” sorularını tek tek yönelten Zuhal Topal, bahane üretmeye çalışan kayınvalidelere çok sinirlendi. Mimiklerinden artık bu durumdan çok sıkıldığı anlaşılan Topal, eleştirirken bile doğru dürüst bir eleştiri ortaya koyamayan kayınvalidelere karşın çorbanın hepsini içip bitirdi ve çok beğendiğini de belirtti.

Nar ekşisi konulması gereken salataya ‘Nar ekşisi var!’ dediler…
ara yemekte mücverin tek başına servis edilmesine kayınvalideler eleştiri yaptılar. İçinin pişmemiş ve tuzsuz olduğu eleştirisini getiren kayınvalideler, peynirin tadını da alamadıklarını belirttiler. Zuhal Topal ise farklı bir mücver yediklerini daha farklı yorumlar beklediğini ama kendisinin beğendiğini söyledi.

Gavurdağ salatasına ekşi diyen Kevser Hanım, herkesi şaşırttı. Topal, içinde nar ekşisi olmasını eleştiren kayınvalideye “Bu salata diğerlerinden daha ekşi olur ve nar ekşisi konulur” dese de kayınvalide ekşi olduğunda ısrar etti. Topal, bitirdiği salatadan bir tabak daha istedi.

Ana yemekte beyti kebabının sunumunun gecikmesi, kayınvalidelerin eleştirilerine neden oldu. Sosunun lezzetli olmadığını söyleyen kayınvalidelere Zuhal Topal da katıldı. Beytinin sarıldığı yufkanın pişmemesine Topal da katıldı. Kebabın köftesi ise beğenildi. Yanında servis edilen pilavı tuzlu ve diri buldular.

Kıbrıs tatlısı genel olarak kayınvalideler tarafından beğenildi.

Merve geline kaç puan verdiler?
Saime Hanım 5

Fatma Hanım 4

Kevser Hanım 5

Gülden Hanım 4

Zuhal Topal’ın puanı ise 7 oldu…