Ana sayfa Dizi Haberleri Fatmagül’ün Suçu Ne İspanya’nın kapısını açtı, şimdi Türk dizileri ülkeyi fetih etti!

Fatmagül’ün Suçu Ne İspanya’nın kapısını açtı, şimdi Türk dizileri ülkeyi fetih etti!

tarafından ker_def
İspanya’da Türk dizileri popülasyonu yaşanıyor!

İspanya ve İspanyolca konuşulan ülkelerde Türk dizileri tüm hızıyla yayılmaya devam ediyor.

Özellikle Latin Amerika ülkelerinde çok sevilen Türk dizileri, son dönemde İspanya’nın de dikkatini çekmişti.

Üst üste Türk dizilerinin yayına başladığı İspanya’da bu konuda adeta bir yarış hakim.

2018 yılında Beren Saat ve Engin Akyürek’in başrollerinde yer aldığı Fatmagül’ün Suçu Ne isimli diziyle başlayan Türk dizisi furyası, peş peşe yeni dizilerle devam etti.

Atresmedia’ya bağlı tematik kanal Nova’da hafta içi her gün yayınlanan Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi yayın hayatı sonunda 744,000 izleyici ve %4.1 share ortalaması tutturdu… Bu gelişmenin ardından Nova’nın şimdiye kadarki en çok izlenen dizisi olmayı başardı.

Fatmagül'ün Suçu Ne İspanya'nın kapısını açtı, şimdi Türk dizileri ülkeyi fetih etti! 8

Kara Para Aşk dizisinin de 822 bin izleyiciye ulaşmasının ardından Ezel dizisi bu sefer Nova’nın rakibi Divinity’de izleyicilerle buluştu.

Mediaset Spain’in sahip olduğu kanal ise ilk olarak Uluslararası Emmy ödüllü drama dizisi Kara Sevda’yı satın aldı.

Hatta ilk bölümü şirket bünyesindeki dört kanalda yayınladı. Bu kanallardan birisi ülkenin ulusal kanallarından Telecinco’ydu. 23 Ekim 2018’de ekrana gelen ilk bölüm toplamda %15.1 reyting ve 1.6 milyon izleyici elde etti. Aralık ayının ortasına geldiğimizde Kara Sevda’nın’ın ortalama share oranı %3.3’ü gördü ve bu rakam, kanalın ortalamasının %2 daha üstündeydi.

Fatmagül'ün Suçu Ne İspanya'nın kapısını açtı, şimdi Türk dizileri ülkeyi fetih etti! 9

Ülkedeki Türk dizilerinin sayısı şimdiye kadar iki kanal odaklı yayın olsa da gün geçtikçe artmaya devam ediyor ve haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak Divinity kanalı 18 Şubat’ta Ufak Tefek Cinayetler ile izleyici karşısına çıktı.

Sıla, Medcezir, Sen Anlat Karadeniz, Elif, Adını Feriha Koydum, Anne, Cesur ve Güzel ile Erkenci Kuş dizileri de İspanyolların radarına takılan diğer Türk dizileri oldu.