Ana sayfa Dizi Haberleri Kuzey Güney ve Medcezir dizilerinin senaristi Ece Yörenç, Hazar Ergüçlü’nin uğuru oldu!

Kuzey Güney ve Medcezir dizilerinin senaristi Ece Yörenç, Hazar Ergüçlü’nin uğuru oldu!

tarafından ker_def

Birçok önemli dizi projesinin senaryosunu yazan Ece Yörenç, sektörde yer alan en önemli senaristlerden birisi. 1962 yılında dünyaya gelen Ece Yörenç, 1990’lı yıllarda Mahallenin Muhtarları dizisi ile adım attığı senaryo yazarlığı konusunda çok ileri adımlar attı.

Birçok önemli projenin içinde bulunan Ece Yörenç, unutulmaz projele imzasını atan birisi. Menekşe ile Halil, Dudaktan Kalbe, Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Fatmagül’ün Suçu Ne, Kuzey Güney, Kurt Seyit ve Şura, Medcezir, Cesur ve Güzel gibi unutulmaz projelerde Ece Yörenç imzası bulunuyor.

Sektörün en önemli senaristlerinden birisi olarak birçok ünlü oyuncunun da hayatına önemli katkılar sunan Ece Yörenç için Hazar Ergüçlü’nün sözleri dikkatleri çekti.

1993 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da dünyaya gelen Hazar Ergüçlü, 2010 yılından bu yana setlerde bulunuyor.

Simay karakteri ile 2011 yılında Kuzey ve Güney dizisinin başarısına ortak olan oyuncu, ardından da Medcezir dizisindeki Eylül karakteri ile hafızalara adeta kazındı. Bu iki projede de Ece Yörenç imzası vardı.

Hazar Ergüçlü, ünlü senariste daima minnetter kalacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Kuzey Güney ve Medcezir ilk büyük okullarımdı. Bu ikisinde hayatım değişti, çok şey öğrendim. İkisi de Ece Yörenç’in projeleriydi. Ece’nin kariyerimde, hayatımda büyük etkisi var. Ona hayatım boyunca minnettar olacağım.”