Ana sayfa Sosyal Medya Fikret Kuşkan için pandemi korkusu geçti, yeni projeler peş peşe geldi!

Fikret Kuşkan için pandemi korkusu geçti, yeni projeler peş peşe geldi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Usta oyuncu Fikret Kuşkan, bugüne kadar canlandırdığı rollerdeki inandırıcılığı ve izleyici üzerinde bıraktığı güçlü etkiyle, çok başarılı bir kariyere sahip. Birbirinden önemli yapımlarda izlediğimiz Fikret Kuşkan, son dönemde televizyon dizilerinde yer almayı tercih etmiyordu.

Özellikle pandemi döneminde setlerde bulunmak istemeyen Fikret Kuşkan, en son 2020 yılının Haziran ayında final yapan Zalim İstanbul dizisindeki Ağah karakteri ile büyük dikkat çekmişti. Bu diziden sonra artan pandemi vakaları nedeniyle dinlenmeyi tercih eden oyuncu, son dönemde ise peş peşe yeni projelere adını yazdırıyor.

Usta oyuncu, TRT Dijital için çekilen Akif isimli dijital dizi projesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdı. İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan dizi projesinin 2023 yılında açılması beklenen TRT Dijital’de yayınlanacağını hatırlatalım.

Fikret Kuşkan, yeniden televizyon dizilerine ise Fox TV ekranında izleyicilerle buluşan Elkızı isimli yapımla döndü. Resul isimli karakteri canlandıran oyuncu, reytingler nedeniyle dizinin kısa sürmesinin şanssızlığını da yaşadı.

Fikret Kuşkan için pandemi korkusu geçti, yeni projeler peş peşe geldi! 9

Bir süredir dinlenmekte olan Fikret Kuşkan’ın yeniden sete çıkacağı bilgisi de basında haberlere konu oldu. TRT Dijital için hazırlıkları yapılan yeni bir dizinin başrol oyuncusu Fikret Kuşkan oldu.

Ömer Faruk Sorak gibi usta bir yönetmen tarafından hazırlıkları devam eden dizinin çekimlerine Eylül ayında başlanması beleniyor.

Yangın Günleri Independenta ismini taşıyan dizi, izleyicileri 1979 yılındaki gemi faciasına götürecek. İstanbul Boğazı’nda 15 Kasım 1979 tarihinde yaşanan kaza sonucunda Independenta isimli Romanya bandıralı ham petrol yüklü gemi, bir kuru yük gemisi ile çarpıştı. İstanbul Boğazı’nda meydana gelen bu büyük kaza sonucunda büyük bir yangın çıktı. 27 gün süren yangın hem çevre felaketine yol açtı hem de 43 gemicinin hayatına mal oldu.

Fikret Kuşkan için pandemi korkusu geçti, yeni projeler peş peşe geldi! 10

İşte bu büyük facianın hikayesinin anlatılacağı yeni dizi için Fikret Kuşkan ile anlaşılması çok dikkat çekici bir gelişme oldu. Usta oyuncunun Ali karakteri ile hikayede yer alması beklenirken, birçok önemli isimle de görüşmelerin yapıldığı ortaya çıktı.

Ali karakteri hikayede camcılık yapan bir esnaf. Dizi, gemi faciasından sonra İstanbul’da yaşanan büyük çevre felaketi ve yan etkileriyle farklı ve özel bir yapım olarak öne çıkıyor.