Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Fikret Kuşkan’ın başrolündeki Akif dizisi için güçlü bir kadro kuruluyor

Fikret Kuşkan’ın başrolündeki Akif dizisi için güçlü bir kadro kuruluyor

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT’nin dijital kanalı için hazırlıklarına başlanan yeni dizisinin ismi Akif olarak belirlenmişti. Ünlü şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatına yönelik önemli bir hikayenin anlatılacağı dizinin oyuncu kadrosu için yeni isimlerle anlaşmalar devam ediyor.

İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin öncesi ve sonrasını kapsayacak olan dizinin hikayesi toplam 13 bölüm olarak tasarlandı. Selahattin Sancaklı gibi önemli bir yönetmen tarafından yoğun bir çalışma yapılıyor.

Fikret Kuşkan’ın Elkızı isimli dizinin yanı sıra bu sezon yer alacağı yapımlardan birisi de Akif olarak netleşti. Ünlü oyuncu, Mehmet Akif Ersoy’u canlandıracak. Özge Borak, Gökçe Akyıldız ve Ertan Saban ikilisi ile de anlaşmalar yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Dizinin ekibine Erdem Akakçe ve Adnan Biricik’in de katıldığını gazeteci Birsen Altuntaş duyurdu… İki başarılı isim de Akif dizisinin kadrosuna katılınca çok etkileyici bir ekip oluştu.

Erdem Akakçe, dizide Eşref Edip karakterine hayat verecek. Tiyatrocu Adnan Biricik’in ise Tevfik Fikret olarak hikayede yer alacağı ortaya çıktı.

Önümüzdeki hafta dizinin çekimleri için ekip İzmit Seka Film Stüdyosu’nda bir araya gelecek. Ancak Fikret Kuşkan’ın Muğla’daki dizi çekimleri nedeniyle bir hayli yoğunluk yaşaması da bekleniyor.

Fikret Kuşkan’ın Mehmet Akif Ersoy’a hayat vereceği “Akif” dizisinin hazırlıkları sürüyor. Özge Borak, Gökçe Akyıldız ve Ertan Saban’ın da rol alacağı diziyi Selahattin Sancaklı yönetecek.