Ana sayfa TV Programları Final Bölümü Dördüncü Etap – MasterChef Türkiye Final

Final Bölümü Dördüncü Etap – MasterChef Türkiye Final

tarafından ker_def

MasterChef Türkiye finalistleri Uğur ile Kerem final bölümünün dördüncü oyununda dış görevde Ali şefin mutfağına girdi.
MasterChef Türkiye finalistleri Uğur ile Kerem’in canlı yayında yaptığı imza tabaklarını tadan şefler yorumlarını yaptılar.
tv8 ekranında uzun süredir devam eden MasterChef Türkiye yarışmasında final etabı 23 Aralık Pazar akşamı izleyicilerle buluştu.

Bir bölümü bant çekim olan Masterchef Türkiye yarışmasının finalinde Kerem ve Uğur, finalde yarıştı. Ünlü restoranların şeflerinin belirlediği yemekleri yapan Uğur ve Kerem, başarılı performanslar sergilediler ve bu etapta 47’ye 44 puanla Kerem arkadaşından daha yüksek puan aldı.

Son kez yemek yapma şansı tanınan iki yarışmacı, ‘imza yemeklerini’ canlı yayında yaptılar.

Bu yemek, iki yarışmacının da kaderini belirledi.

Yemek pişirme sanatının en ince detaylarını profesyonel şefler; Mehmet Yalçınkaya, Hazer Amani ve Somer Sivrioğlu finale gelene kadar yarışmacılara anlattılar.

MasterChef Türkiye yarışmasında son yemek, ilk kez canlı yayında gerçekleştirildi. Canlı yayına tüm yarışmacılar ve şefler katıldılar. Stüdyoda büyük bir heyecan vardı.

Bu yemek sonunda kazanan isim belli olacak. Yemeklerini bitiren Uğur ve Kerem, birbirlerine sarılarak heyecanlarını da paylaştılar. Yarışmacılar kadar stüdyoda bulunan eski yarışmacılar ve şefler de bir hayli heyecanlandı.

Şefler her iki yarışmacının da yemeklerini tattı ve ikisini de çok beğendi. 16 haftadır yarışmada yer alan Kerem ve Uğur’a yaptıkları bu yemeklerle imzalarını attıklarını söyleyen şefler, “İkinize de helal olsun” demeyi unutmadı.

Yarışmacıların aileleri de stüdyodaydı ve duygusal anlar yaşandı.

BİRİNCİ UĞUR OLDU

Şefler bir süre puanlarını vermek ve birinciyi belirlemek için odaya çekildiler. Mehmet Yalçınkaya, Hazer Amani ve Somer Sivrioğlu aldıkları kararı canlı yayında açıkladı. Şefler zorlandıklarını ve aralarında tartıştıklarını ancak bir karara da vardıklarını belirttiler. Kazanan isim ise UĞUR oldu. Somer Sivrioğlu alınan kararı açıklayınca hem Uğur hem ailesi hem de onu destekleyen arkadaşları büyük bir sevinç yaşadı.

UĞUR NE KAZANDI?

Kazanan yarışmacı olan Uğur, 100 Bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Ayrıca 1. olan yarışmacıya bir sürpriz daha yapıldı. Masterchef Türkiye’nin finalini kazanan Uğur, dünyanın birçok yerinde restoranları bulunan Cüneyt Asan’ın Dubai’de yeni açacağı restoranında çalışmak üzere bir iş teklifi aldı.

İKİNCİ KEREM NE KAZANDI?

İkinci olan Kerem ise şef Somer Sivrioğlu’nun Avustralya Sidney’deki restoranlarınından iş teklifi aldı.

Uğur canlı yayında şöyle konuştu:

“Üstümde herkesin çok emeği var. Dedeme söz verdim, o sözü gerçekleştirdim. Allah herkese bu sevinci nasip etsin.”

Kerem ise Uğur’un yanında yer aldı ve “Üzüldüm ama bu yolun sonunda bir tane kazanan olacaktı. Ben bir şey kaybettiğimü düşünmüyorum, 100 bin TL haricinde. Bu yarışmada olmaktan dolayı inanılmaz derecede mutluyum. Uğur’u tebrik ediyorum” diye konuştu.

UĞUR 1 PUAN FARKLA YARIŞMAYI KAZANDI

PUANLAMA

Mehmet Yalçınkaya; Uğur’a 8, Kerem’e 7 puan verdi.

Hazer Amani; Uğur’a 8, Kerem’e 7 puan verdi.

Somer Sivrioğlu; Uğur’a 9 , Kerem’e 7 puan verdi.

Toplamda Uğur 69’a 68 puanla birinci oldu.