Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Funda Eryiğit’e göre Türkiye hikaye bulma konusunda çok elverişli bir ülke!

Funda Eryiğit’e göre Türkiye hikaye bulma konusunda çok elverişli bir ülke!

tarafından ker_def

Son Yaz dizisinde canlandırdığı Canan karakteri ile hayranlarından büyük beğeni alan Funda Eryiğit, ilk sezonun finalinde ayrılarak büyük üzüntüye neden olmuştu.

Funda Eryiğit’in olmadığı Son Yaz’ın ikinci sezonu sadece 5 bölüm sürebildi ve toplamda 26 bölümle birlikte hikaye sona erdi. Bugüne kadar hem dizi hem de sinemada birçok projede izlediğimiz Funda Eryiğit, aslında tiyatro konusunda da çok faal bir isim.

Uzun yıllardır tiyatro oyunlarında yer alan Funda Eryiğit, şu dönemde ise Hazar Ergüçlü ve Kubilay Tunçer ile birlikte Timsah Ateşi isimli oyunla sahnelerde yer alıyor.

Zorlu PSM’nin youtube kanalındaki programa oyundaki arkadaşları ile birlikte katılan Funda Eryiğit, Türkiye’de çocukların yetiştirilme tarzına dikkat çekti ve ülkemizin hikaye noktasında çok verimli bir yer olduğunu şu sözlerle anlattı:

“Türkiye malzemesi çok olan bir yer zaten. ‘Yapma, etme, sen sus, sen konuşma’ şeklindeki bastırılma duygusu içinde büyüyoruz. Dolayısıyla ilham kaynaklarını bulma ve özgürce bunları ortaya çıkarma konusunda alan bulmakta zorlanıyoruz. Eğer daha rahat ve seni özgürleştirici bir aile yapısına sahipsen şanslısın ama tabi o da oldukça az rastlanan bir durum. Zorluğun da bir ilhamı var gibi geliyor bana.”